Gemeente Rotterdam

Donderdag 8 juni wordt in Rotterdam het eerste tankstation in Nederland geopend waar volwaardige biobrandstof (E85) kan worden getankt. Met steun van de gemeente Rotterdam heeft oliemaatschappij Argos Oil E85 op de markt gebracht. E85 is een biobrandstof bestaande uit bio-ethanol, dat wordt gewonnen uit natuurlijke gewassen zoals graan en suikers. Het tankstation ligt aan de Colosseumweg 470 in Rotterdam-Zuid. Wethouder Roelf de Boer(Economie, haven en milieu) verricht de opening.

Wethouder De Boer, staatssecretaris Van Geel (milieu) en directeur Peter Goedvolk van Argos Oil zullen kort stilstaan bij de betekenis van E85 op de brandstofmarkt en het milieu. De gemeente Rotterdam neemt deel aan het internationale BEST-project (Bioethanol for Sustainable Transport), dat het gebruik van bio-ethanol stimuleert. Dit initiatief sluit goed aan op de plannen van de gemeente om de luchtkwaliteit in het Rijnmondgebied te verbeteren. Inmiddels heeft de gemeente ook al autos aangeschaft die op deze brandstof rijden.

De opening van de E85-pomp is een van de eerste resultaten in het 100-dagenprogramma dat het College van B&W na het aantreden heeft uitgebracht.

Bron: Bestuursdienst, 07-06-2006