Gemeente Zwolle

Zwolle werkt aan beleid veilige leefomgeving


Datum uitgave: 07-06-2006
Zwolle is druk bezig met het ontwikkelen van beleid over externe veiligheid. Hierbij gaat het om risico´s voor de mens als gevolg van het opslaan, de productie, het be- en verwerken en het transport van gevaarlijke stoffen. Voorbeelden zijn het transport over de weg van tankwagens met LPG. Naar verwachting komt de gemeente eind dit jaar met een veiligheidsvisie.

Sinds de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam is er vanuit het Rijk veel op gemeenten afgekomen. Zwolle wil daar op een goede en éénduidige manier mee omgaan. Natuurlijk doen we al veel op dit terrein. Bij plannen voor nieuwbouw van woningen wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan dit onderwerp en ook bij de vergunningverlening aan bedrijven worden afspraken gemaakt over het verder terugdringen van risico´s.

Veiligheidsvisie
Maar deze aanpak is voor Zwolle teveel volgend. We willen vooruit kunnen kijken. Wat komt er op ons af en hoe gaan we daarmee om? Om die reden wordt gewerkt aan een veiligheidsvisie. Hoe veilig willen we zijn als stad, in relatie tot wensen met betrekking tot woningbouw, bedrijvigheid en voorzieningen, en hoe willen we dat realiseren? Daar moet de visie een antwoord op geven.

Bron: afdeling communicatie