Politie Haaglanden

Persberichten 8 juni

Haaglanden, 08-06-2006

Mini-bike in beslag genomen
Wassenaar Op woensdag 7 juni om 17:00 uur eindigde een ritje met een mini-bike op de Katwijkseweg voor een 22-jarige inwoner uit Wassenaar in mineur. De man reed met circa 60 km met gemotoriseerde mini-bike over de openbare weg. Hij moest zijn mini-bike aan de politie afstaan, omdat rijden op de openbare weg niet is toegestaan.

Verkeerschaos na aanrijding
Wassenaar Op woensdag 7 juni om 18:00 uur ontstond op de Rijksstraatweg een flinke verkeerschaos na een kop-staart aanrijding tussen twee voertuigen. Een 36-jarige automobiliste uit Rotterdam werd vervoerd naar een ziekenhuis vanwege nekletsel. Door de aanrijding ontstond veel filevorming. Tegemoetkomende bestuurders waren hierdoor afgeleid, waardoor ook op de andere rijbaan ook een twee zogenaamde kop-staart aanrijdingen was. Hier was slecht materiële schade het gevolg.

Hennepkwekerij
Pijnacker De politie kreeg woensdag 7 juni rond 13.30 uur een melding van een henneplucht bij een woning aan de Coba Ritsemastraat. Toen agenten daar een kijkje namen, werd in het pand een ruimte aangetroffen die ingericht was als hennepkwekerij, echter zonder planten. In totaal zijn 60 assimilatielampen, 7 koolstoffilters, 55 transformaten en andere goederen in beslag genomen. Er was sprake van illegaal stroomgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder.

Auto gelanceerd
Delft Woensdagavond rond 19.00 uur reed een 32-jarige Hagenaar met zijn auto over de Rotterdamseweg. De Hagenaar negeerde het bordje bij het doseerlicht dat er maar 1 auto per keer mocht doorrijden. De man reed achter zijn voorganger aan, maar de doseerpoller kwam omhoog en zijn auto werd opgetild en kwam op zijn kop terecht. De bestuurder en de medepassagier konden zelf uit het voertuig komen. De 32-jarige werd in het ziekenhuis behandeld aan glassplinters in zijn hand.

Man aangehouden voor vernieling autos
Den Haag De politie heeft op woensdag 7 juni omstreeks 14.35 uur in de Van der Vennestraat een 35-jarige Hagenaar aangehouden omdat hij even daarvoor vijf personenautos had vernield. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Doorrijden na aanrijding: verdachte aangehouden Den Haag De politie heeft op donderdag 8 juni omstreeks 04.00 uur een 25-jarige Hagenaar aangehouden nadat hij met zijn auto tegen twee geparkeerde autos was gereden. De bijrijder een 37-jarige Hagenaar raakte hierbij gewond aan zijn hoofd Vermoedelijk omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Bij ademanalyse bleek dat de verdachte meer had gedronken dan de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. (juiste promillage onbekend).

Verkeer gecontroleerd
Den Haag Op woensdag 7 september rond 17.00 uur heeft Politie Haaglanden op de Conradkade een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden veertien automobilisten een bekeurd voor het rijden zonder kentekenbewijs, afslaan bij een rechtsaf verbod of rijden zonder verzekering.

Vrouw gewond bij steekincident
Den Haag Op woensdag 7 juni om 17.00 uur werd in een voortuin van een woning aan de Voorstondenstraat een zwaargewonde 43-jarige vrouw uit Bergschenhoek aangetroffen. De vrouw bleek kort daarvoor in een woning aan de Waterlandsingel te zijn gestoken. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.
Een 49-jarige Hagenaar is aangehouden. De aanleiding van de problemen ligt in de relatiesfeer.

Jongen aangehouden na inbraak in school
Den Haag Op woensdag 7 juni omstreeks 23.10 uur is in de Harderwijkstraat een 15-jarige jongen uit Den Haag aangehouden. Deze jongen wordt er van verdacht te hebben ingebroken, met andere jongens, in een school aan de Nijkerklaan. Getuigen hadden de jongens de school zien verlaten met goederen. Toen de politie in de omgeving ging zoeken aan de hand van het opgegeven signalement van de jongens, werd de aangehouden verdachte in de Harderwijkstraat aangetroffen.

Politie zoekt getuigen inbraak
Zoetermeer - Dinsdag 6 juni rond 15.30 uur zijn twee mannen een bedrijfspand aan de Noordwaarts binnengedrongen en hebben een onbekend geldbedrag meegenomen uit de kluis. Op het moment dat het tweetal de winkel binnenkwam, was de medewerker bezig met een klant. Zonder dat de medewerker er erg in had waren de mannen naar het kantoor achterzijde de zaak gelopen. Toen de medewerker een kijkje nam, kwamen de verdachten op hem afgelopen en liepen direct de winkel uit. Later bleek een geldbedrag uit de kluis te zijn weggenomen. Mogelijk is gebruik gemaakt van een valse sleutel.
Beide mannen hadden een donder uiterlijk en zwart kort kroezig haar. Een van hen droeg een blauwe regenjas en de andere een spijkerjas. Getuigen wordt verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met Bureau Zoetermeer.

Met teveel alcohol achter het stuur
Zoetermeer - Woensdag 7 juni rond 22.30 uur zagen agenten over de Meerzichtlaan een voertuig rijden die niet verzekerd en was en zes jaar geleden voor het laatst APK-gekeurd was. Toen zij de 45-jarige Hagenaar controleerde was deze onder invloed van teveel alcohol. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De staat van het voertuig was dermate slecht dat de auto direct in beslag werd genomen.

Poging diefstal pinpas op station
Rjiswijk - Een 74-jarige man uit Rijswijk is woensdag 7 juni om 09.00 uur bijna beroofd van zijn pinpas toen hij een kaartje kocht bij het automaat op het NS-station. Er kwamen twee mannen naast hem staan toen één van de verdachte hem op de schouder tikte en hem erop attendeerde dat hij een briefje van 10 euro op de grond had laten vallen. De man vertrouwde het niet en zag dat de tweede verdachte zijn pasje omwisselde met een ander pasje. Na een korte worsteling kon het slachtoffer zijn pasje terugveroveren. De daders waren twee licht getinte mannen van ongeveer 25 jaar oud. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met Politie Bureau Rijswijk tel: 0900 -8844.

Zwangere vrouw beroofd van tas
Rijswijk - Woensdag 7 juni omstreeks 12.30 uur werd een 32-jarige vrouw uit Rijswijk in de Kerkstraat beroofd van haar tas. Zij hoorde een scooter aan komen rijden en dacht dat de opzittenden iets wilde vragen, maar één van de verdachte pakte haar tas beet en vervolgens reden ze weg. Het slachtoffer probeerde haar tas nog vast te houden, maar omdat zij zwanger is en bang was te vallen, let zij de tas los. Het betrof een donkerkleurige scooter met daarop twee blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met Bureau Rijswijk tel: 0900 -8844.

Babbeltruc van een scharenslijper
Rijswijk - Een 70-jarige vrouw uit Rijswijk werd op woensdag 7 juni omstreeks 13.30 uur in haar woning aan het van Vredenburchplantsoen het slachtoffer van een babbeltruc. De man vertelde dat hij al jaren folders had verspreid in de wijk en nu haar scharen en messen kon slijpen. Toen mevrouw haar woning binnen ging voor geld, kwam de man achter haar aan. Het slachttoffer werd bang, gaf hem een bedrag en riep dat hij haar huis uit moest. De verdachte is een blanke man met donker haar en een fors postuur. Mensen die informatie hebben over dit incident worden verzocht contact op te nemen met Politie Bureau Rijswijk tel: 0900 -8844.

Graffitispuitster aangehouden
Rijswijk - Woensdag 7 juni rond 21.00 werd een 15-jarig meisje uit Voorburg aangehouden voor het spuiten van graffiti op een brugpijler van het viaduct aan de Delftweg. Het meisje deed vrijwillig afstand van haar vijf spuitbussen en is doorverwezen naar Bureau Halt.

Wisseltruc met nepgeld
Naaldwijk - Een 75-jarige Naaldwijkse is op woensdag 7 juni rond 19.00 uur de dupe geworden van een wisseltruc met nepgeld aan de Franckstraat. Toen het slachtoffer bij haar brievenbus stond in het portiek kwamen er twee jongens bij haar staan. 1 van hen vroeg of zij 10 euro kon wisselen voor twee briefje van 5 euro. Op het moment dat het slachtoffer haar portemonnee opende, griste de jongen 20 euro weg en stopte volgens zijn zeggen 2 briefjes van 10 terug in haar hand. Toen de jongens weg waren, zag het slachtoffer dat het ging om speelgoedgeld.

Portemonnee gerold
Naaldwijk - Woensdag 7 juni rond 20.00 uur is er een 17-jarige jongen uit Naaldwijk gerold van zijn portemonnee. Hij bevond zich op het pleintje aan de Frederik Hendrikstraat toen er een groepje van 6 personen bij hem kwam staan. Omdat hij zich niet op zijn gemak voelde, wilde hij weggaan. Op dat moment werd er tegen hem aangeduwd en later bleek zijn portemonnee uit zijn zak te zijn weggenomen. Later op de avond krijgt de politie de melding dat er een prullenbak in de brand staat op het speeltuintje aan de Frederik Hendrikstraat. In de prullenbak worden restanten gevonden van een portemonnee. Een getuige zag vier getinte jongens bezig bij de prullenbak. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben. Mensen die informatie hebben over 1 van de incidenten worden verzocht contact op te nemen met Politie Bureau Naaldwijk, tel: 0900 -8844.