Politieberichten Binnensticht, 10.10 uur

Utrecht, 08-06-2006

Agenten in burger bedreigd

ZEIST Twee mannen uit Driebergen (25 en 27) en een 29-jarige man uit Doorn zijn woensdagmiddag aangehouden in Zeist wegens bedreiging en openlijke geweldpleging. De slachtoffers op wie zij het gemunt hadden, waren twee politiemensen in privétijd.

Omstreeks 16.50 uur meldden de politiemensen aan de meldkamer dat ze waren bedreigd met een schroevendraaier. Collegas die in de buurt reden, snelden te hulp. Op dat moment werd duidelijk dat de politiemensen inmiddels werden achtervolgd door de daders op de Arnhemse Bovenweg en dat er ook sprake zou zijn van dreiging met honkbalknuppels.

De geüniformeerde agenten troffen hun collegas aan op de Drift, waar ze zich hadden vast gereden in het verkeer. De verdachten zaten nog steeds achter hen en konden worden aangehouden. De twee Driebergers zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De Doornaar is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

GROENEKAN Op de Koningin Wilhelminaweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie woensdagmiddag 26 hardrijders bekeurd. Tussen 13.45 en 14.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 330 voertuigen de controlepost. De hoogste snelheid werd behaald door een weggebruiker die 77 kilometer per uur reed, waar maximaal 50 is toegestaan.