Politieberichten Eemland zuid, 10.35 uur

Utrecht, 08-06-2006

Motorrijder gewond

WOUDENBERG - Op woensdagavond raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding. Omstreeks 23.35 uur reed een 20-jarige automobilist uit Dronten over de Voorstraat. Hij wilde de Geeresteinselaan oprijden en zag hierbij echter een 54-jarige motorrijder uit Amersfoort over het hoofd. Een aanrijding ontstond en de motorrijder liep vermoedelijk een open beenbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Vernielers aangehouden

AMERSFOORT - Op woensdagavond werd een ruit van een school vernield. Omstreeks 18.35 uur kreeg de politie de melding dat een ruit werd vernield van een school aan de Nijenrode. Agenten troffen de verdachten niet aan, maar na enig zoeken vonden zij drie jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit Amersfoort. Ze werden aangehouden en bekenden de vernieling. Zij zullen via bureau Halt een alternatieve straf moeten ondergaan.

Proletarisch winkelen

AMERSFOORT Een 41-jarige man uit Amsterdam is woensdagmiddag in Amersfoort betrapt op proletarisch winkelen. Toezichthouders zagen de man omstreeks 14.00 uur lopen op het Stadhuisplein met geprepareerde tassen. Even daarvoor hadden zij een melding gekregen van een winkel aan de Utrechtsestraat dat er diefstallen waren gepleegd. Ze vroegen de man of ze in zijn tassen mochten kijken en troffen een aantal maatpakken aan die afkomstig waren van winkeldiefstal. Daarop werd de Amsterdammer overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog twee geurtjes had gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen betrof 2080 euro. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Bejaarde fietsster aangereden

AMERSFOORT Een 83-jarige fietsster uit Hoevelaken is woensdagavond bij een aanrijding onder een oplegger van een vrachtwagen terechtgekomen. Dat gebeurde omstreeks 20.00 uur.

De bestuurder van de trekker met oplegger, een 20-jarige man uit Schoondijke, en de fietsster reden beiden op de Hogeweg in de richting van Amersfoort. Op de kruising met de Stuwdam sloeg de vrachtwagenchauffeur rechtsaf. Naar zijn zeggen had hij groen licht en was hij ook nog even gestopt om te zien of er niets aankwam. Toen hij weer optrok hoorde hij gerinkel en zag hij spullen rondvliegen.

De fietsster bleek onder de oplegger te liggen. Op het eerste gezicht had zij een open beenbreuk. Ze was nog wel aanspreekbaar en zei ook groen licht te hebben gehad. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Jonge winkeldievegges

AMERSOORT Twee 15-jarige meisjes uit Soest zijn woensdag bij een winkel aan de Utrechtsestraat betrapt op winkeldiefstal. Omstreeks 16.40 uur werden ze aangehouden door winkelpersoneel. Ze bleken voor 85 euro aan make-up te hebben weggenomen. Bij de fouillering op het politiebureau werden ook nog vier ringen aangetroffen die waren gestolen in een andere winkel. In overleg met hun ouders worden de meisjes naar Bureau Halt verwezen voor een alternatieve straf.