Politieberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 08-06-2006

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 7 juni een verkeerscontrole langs de Rijksweg A27 gehouden.

Bij de controle werden 32 voertuigen aan een kritische controle onderworpen en werden voor diverse mankementen 17 bekeuringen uitgeschreven.

Vrouw mishandeld

LOPIK Op woensdag 7 juni werd een vrouw in een winkel door een man mishandeld. De verdachte is later aangehouden.

Rond 14.15 uur bevond een 38-jarige vrouw uit Lopik zich in een winkel aan de Rolafweg Noord. Daar liep zij een man tegen het lijf waar zij in het verleden al eerder problemen mee had gehad. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen, waarna de man haar aanviel. Daarbij sloeg hij haar meerdere malen en kneep haar keel dicht. Vervolgens ging de verdachte er vandoor.

Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en daarna bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. Politiemensen gingen naar de woning van de verdachte, een 36-jarige man uit Lopik, maar hij bleek niet aanwezig te zijn. De verdachte meldde zich naar aanleiding van het huisbezoek van de politie zelf in de loop van de middag op het politiebureau in Nieuwegein. Daar werd hij aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen schaap

NIEUWEGEIN - Op woensdagavond 7 juni zouden enkele mannen met een wollig slachtoffer aan de haal zijn gegaan.

Rond 22.45 uur kreeg de politie de melding dat op het Sluispad door vier mannen een schaap in een auto zou worden geladen. Politiemensen gingen poolshoogte nemen en zagen op de betreffende locatie een auto met vier inzittenden wegrijden. De auto en inzittenden werden gecontroleerd. Daarbij werd geen schaap of iets dergelijks aangetroffen. Wel bleek één van de mannen, een 59-jarige Nieuwegeiner, nog enkele boetes open te hebben staan. Hij moest ruim 200,- betalen.

De kortste weg

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 juni werden twee verdachten die de kortste weg namen aangehouden.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat aan de achterzijde van de woningen aan de Kerkveld onverlaten een hoop herrie maakten en kennelijk tuinhuisjes vernielden. Twee motoragenten gingen ter plaatse en zagen twee jongens wegrennen. Na een achtervolging kon het tweetal, jongens van 15 en 17 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, worden aangehouden. Bij de tuinhuisjes werd een onderzoek ingesteld, maar daar werden geen vernielingen aangetroffen.

Bij hun verhoor in het politiebureau verklaarden de jongens de kortste, maar weliswaar moeilijkste weg van de éne straat naar de andere straat te hebben willen nemen. Daarbij waren zij over muren, heggen, tuinhuisjes en dergelijke geklommen. Dat had mogelijk veel geluid gemaakt, maar zij hadden niets opzettelijk vernield en waren zich van geen schade bewust. Mocht dat wel het geval zijn, dan verklaarden zij bereid te zijn de schade te vergoeden. Beide verdachten kregen een bekeuring en werden door een vader van één van hen op het politiebureau opgehaald.