Gemeente Kerkrade

08-06-2006

08.06.06 Opening brede school Steltloper 'knalt'

Wethouder Hans Bosch spreekt alle aanwezigen toe. Gisteren is in Kerkrade-Oost brede school de `Steltloper' op grootse wijze geopend door wethouder Hans Bosch en Arie Kraak, voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsstichting MOVARE (namens alle gebruikers Steltloper). Met het oplaten van 750 ballonnen door kinderen van de brede school samen met de aanwezige genodigden en het ontkurken van een 4 meter hoge champagnefles met nog eens 250 ballonnen, kreeg de brede school een `knallende' opening.

Thema en motto
Het thema van de dag was `circus' en het motto `We zetten vandaag de school op stelten'. Het geheel houdt verband met de naam van de brede school: `Steltloper'.

Circusactiviteiten
Grimeren was ook mogelijk tijdens de feestdag voor de kinderen. De dag begon op woensdag voor alle 450 kinderen al om 11.00 uur. Tot 15.00 uur werden zij getrakteerd op allerlei attracties die te maken hadden met het thema van de dag. Zo was er een ballonnenclown, een ballenbadje, een klimtoren, een draaimolen, een waarzegster, een rodeostier, een suikerspin-kraam en een popcornkraam, waren er springkussens en verschillende glijbanen en konden de kinderen circusdieren knutselen en werden ze gegrimeerd.

Officiële opening
Tegen 16.00 uur begon het officiële openingsprogramma. Elk kind nam een genodigde mee naar het nieuw aangelegde plein aan de voorkant van het gebouw waar het beeld van `de Steltloper' is geplaatst. Daar werd een speciaal lied gezongen door een groep kinderen en werd het refrein door alle kinderen meegezongen. Na het lied werd de champagnefles ontkurkt en werden alle ballonnen, voorzien van naamkaartjes, losgelaten. De brede school was daarmee officieel geopend. Mascotte `Kokkie' van Kinderopvang Kerkrade `hielp mee' bij alle festiviteiten rondom de opening.

Feestweek
Een ritje op de rodeostier was geweldig. De kinderen van de basisscholen en Kinderopvang Kerkrade hebben deze week een hele `feestweek'. Afgelopen dinsdag, maar ook vandaag vinden allerlei activiteiten plaats in het kader van de opening.

Achtergrond complex brede school Kerkrade-Oost
Het complex van de brede School Kerkrade-Oost bestaat uit twee gedeelten. Op de begane grond van het complex is de brede school gevestigd. Hier bevinden zich twee basisscholen: basisschool De Veldblom en basisschool De Vierring. Kinderopvang Kerkrade biedt peuterspeelwerk en kinderopvang (inclusief buitenschoolse opvang) aan. Welzijnsstichting Impuls voert diverse ondersteunende activiteiten voor de jeugd en de wijk uit.

Boven de brede school zijn 28 huur- en 18 koopappartementen gebouwd. Tussen de brede school en de woningen is een parkeerdek gerealiseerd met een capaciteit van 51 parkeerplaatsen voor de bovenliggende woningen. De meeste bewoners zijn al in hun nieuwe onderkomen getrokken.