1e Persbericht van donderdag 8 juni 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 08-06-2006

Eindhoven: Politie houdt krattendieven aan

De politie hield op woensdagavond om 22.00 uur op de Limburglaan een 29-jarige Eindhovenaar en een 38-jarige Helmonder aan. De mannen hadden even daarvoor zes kratten met lege bierflesjes gestolen vanaf de achterplaats van een woning aan de Hastelweg. Ze waren op weg om het statiegeld te innen. De mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man dreigt met mes om horecazaak in te komen

De politie hield op donderdag om 1.30 uur op het Stratumseind een 28-jarige man uit Eindhoven aan. Hij bedreigde een portier van een horecagelegenheid met een mes toen hij niet naar binnen mocht. Hier was een besloten feest aan de gang. De man is ingesloten voor verhoor.

Helmond: Man met drugs aangehouden

De politie heeft woensdag rond 23.30 uur op de Trompstraat een 28-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag een auto met hoge snelheid door Helmond rijden. Na een stopteken van de politie werd de man gecontroleerd. De politie vond bij hem 4 bolletjes cocaïne, 3 gsms en enkele duizenden euros. De man kon geen verklaring geven voor de goederen en het geld. De auto werd in beslag genomen en de man is ingesloten voor nader onderzoek.

Son: Inbrekers op heterdaad betrapt

De politie hield op woensdagavond om 23.10 uur een jongen van 16 jaar uit Eindhoven en twee mannen van 18 jaar uit Eindhoven en Geldrop aan op de Anconalaan in Eindhoven.

Zij worden ervan verdacht tussen 19.30 en 20.00 uur te hebben ingebroken bij een woning aan de Pijperlaan in Son. In verband met een verbouwing was het huis niet bewoond. De eigenaren namen juist een kijkje toen ze twee mannen zagen wegrennen vanuit hun woning. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.