Politie Zuid-Holland-Zuid

08/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 08-06-2006 o Persberichten District II

KRENTENBOLLEN IN BROEKSPIJPEN GESTOPT
GORINCHEM De politie heeft op woensdagmiddag 7 juni een 86-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had in een supermarkt aan de Gildenweg twee zakken krentenbollen in zijn broekspijpen gestopt. Twee grote bobbels ter hoogte van zijn knieën vielen de bedrijfsleider van de winkel op. De man liep ook niet makkelijk. Hij werd buiten aangesproken waarop de twee zakken krentenbollen tevoorschijn kwamen. De man werd door de politie aangehouden. Hij bekende de diefstal op het politiebureau en werd heengezonden met een dagvaarding. Tevens heeft hij een winkelverbod gekregen voor beide filialen van de supermarkt aan de Gildenweg en Arkelstraat.

DRIE VOERTUIGEN BOTSEN OP ELKAAR
SLIEDRECHT In de wijk Craijensteijn ter hoogte van de Beverweer zijn woensdagmorgen 7 juni drie voertuigen op elkaar gebotst. Een 29-jarige vrouw uit Boven-Hardinxveld reed in haar auto over de Craijensteijn, komend uit de richting Parallelweg. Voor haar in dezelfde richting reed een 47-jarige vrouw uit Papendrecht in de auto en daarvoor een 35-jarige man uit Zwijndrecht in zijn wagen. De man remde in verband met het verkeer voor hem, de 47-jarige vrouw uit Papendrecht daarachter remde vervolgens ook tijdig. De 29-jarige vrouw zag het echter te laat. Een kop-staartbotsing was het gevolg. De autos raakten beschadigd, twee wagens werden weg getakeld. De 35-jarige man had praktisch geen schade aan zijn auto. De 47-jarige vrouw had last van nekklachten en werd naar het ziekenhuis gebracht. De anderen kwamen met de schrik vrij.

AGRESSIE IN HET VERKEER
GORINCHEM Op de A15 Zuidbaan in de richting van Gorinchem zijn woensdagmorgen 7 juni twee voertuigen in botsing gekomen. Een 57-jarige man uit Vuren haalde een vrachtwagen in op de A15. Op dat moment kwam op de linkerrijstrook ook net een 44-jarige man uit Gorinchem aanrijden met een hogere snelheid. Hij moest afremmen en zijn snelheid aanpassen. Op het moment dat beide autos de vrachtwagen hadden ingehaald, bleef de 44-jarige man naast de auto van de 57-jarige man rijden. Er ontstond een soort discussie tussen beide bestuurders. De snelheid nam af omdat beide autos naast elkaar bleven rijden. Hierdoor moest het overige verkeer ook langzamer gaan rijden. Volgens getuigen ging de 44-jarige Gorinchemer opeens voor de 57-jarige man uit Vuren rijden op de rechterbaan en trapte op zijn rem. Een botsing was het gevolg. Beide bestuurders stapten uit. De 44-jarige nam een agressieve houding aan. Hij zou volgens getuigen de 57-jarige bestuurder hebben bedreigd. De politie werd ingeschakeld die de mannen scheidden. Er raakte niemand gewond. Wel is er schade aan beide autos.

VEEL TE VEEL GEDRONKEN
SLIEDRECHT Een 48-jarige man uit Nieuwegein is woensdagavond 7 juni gesnapt met veel te veel drank op. Dit was op de Sportlaan in Sliedrecht. De politie voerde een alcoholcontrole uit. De man bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken; 1170 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 15 uur.

AANRIJDING BROMFIETSERS
ARKEL Op de kruising Vlietskade zijn woensdagmiddag 7 juni twee bromfietsers in botsing gekomen. Een 17-jarige jongeman uit Leerdam reed over de rijbaan van de Vlietskade, komend uit de richting van het industrieterrein. Op het kruispunt stopte hij voor de haaientanden. Op een zeker moment dacht hij de kruising over te kunnen steken, echter er kwam plots nog een bromfietser een 39-jarige man uit Giessenburg - aan van de linkerzijde. Een aanrijding was het gevolg. De 39-jarige man kwam ten val en brak zijn knie en vermoedelijk zijn kaak. Hij is opgenomen in het ziekenhuis in Gorinchem. De 17-jarige bromfietser is erg geschrokken. Volgens getuigen reed de 39-jarige bromfietser ook te hard. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau.