Politie Gelderland-Midden

Edenaar gewond bij bedrijfsongeval

Publicatiedatum: 8-6-2006 12:21:42

Ede - Bij een bedrijfsongeval aan de Max Planckstraat in Ede is woensdagavond een 43-jarige man uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer was rond negen uur bezig met werkzaamheden met een vorkheftruck. Tijdens die werkzaamheden wilde het slachtoffer spanbanden van de lepels van zijn vorkheftruck los maken. Door nog onbekende oorzaak kreeg de Edenaar een van de lepels op zijn hoofd. De man had daardoor een hoofdwond opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Door de politie is de Arbeidsinspectie ingeschakeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ravage en gewonde na aanrijding

Publicatiedatum: 8-6-2006 12:21:15

Lunteren - Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de afrit van de A30, ter hoogte van de kruising met de Postweg in Lunteren is flinke schade ontstaan. Een van de bestuurders, een 34-jarige man uit Ederveen, raakte gewond en had vermoedelijk een hersenschudding opgelopen. Het ongeval gebeurde woensdagavond even voor zeven uur. Een 58-jarige automobilist uit het Drentse Zuidwolde was vanaf de afrit van de A30 de kruising met de Postweg opgereden. Op dat moment naderde de Edervener met een bestelauto met aanhanger over de Postweg, komende uit de richting Lunteren. Beiden botsten op elkaar waarbij aan beide auto's forse schade ontstond. De Zuidwoldenaar was met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edese politie ontmantelt twee hennepkwekerijen

Publicatiedatum: 8-6-2006 12:20:35

Ede - De Edese politie heeft woensdagmiddag en donderdagochtend twee hennepkwekerijen ontmanteld in Ede en Ederveen. Er werden in totaal 3000 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen.

In de woning van een 26-jarige Edenaar trof de politie woensdagmiddag twee hennepkwekerijen aan op de bovenverdieping en de zolder met een opbrengst van 400 planten. De Edenaar werd in de woning aangetroffen en aangehouden. Donderdagochtend stuitte de politie na een onderzoek in een bedrijfsloods in Ederveen op een hennepkwekerij met 2600 planten. Daar werden overigens geen aanhoudingen bij verricht. De politie zegt wel de identiteit van de verdachten te kennen en verwacht binnenkort aanhoudingen te kunnen verrichten. De politie besloot onder meer na anonieme tips en klachten uit de omgeving tot het instellen van onderzoeken in de woning van de Edenaar en de bedrijfsloods. Volgens het energiebedrijf bleek er in beide gevallen ook sprake van illegale stroomafname. De planten en kwekerijapparatuur zijn in beslaggenomen en vernietigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---