Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juni 2006

Aanrijding auto met bromfietser

Enschede

Op woensdag 7 juni werd om 08.38 uur een aanrijding gemeld op de kruising Burgemeester M van Veenlaan/Wethouder Beversstraat in Enschede. Een 41 jarige Enschedese reed met haar auto vanaf de Wethouder Beversstraat genoemde kruising op, waar zij links af wilde. Ze stopte op de kruising om een tegemoetkomende vrachtwagen, die eveneens links afsloeg, voor te laten gaan. Toen de 41 jarige weer optrok zag ze niet dat een 49 jarige Enschedeër op zijn bromfiets vanaf de Burgemeester M van Veenlaan links af de Wethouder Beverstraat in reed. Er volgde een aanrijding. De 49 jarige bromfietser is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht en maakt proces-verbaal op. (06-071252)

Bromfietscontrole

Enschede

De politie hield op woensdag 7 juni van 14.00 tot 21.00 uur een bromfietscontrole in de zuidwijken van Enschede. De locaties waren aan de Vlierstraat, de Veldhoflanden en Het Bijvank. Van de in totaal 45 gecontroleerde bromfietsen hadden er 14 een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten constructiesnelheid bedroeg 1,9 kW, wat gelijk staat aan een snelheid van 75 km/u.

Daarnaast werden nog 6 bromfietsers bekeurd voor diverse overtredingen. Ook 8 automobilisten werden bekeurd voor diverse overtredingen. (06-71684)

Tijdens de bromfietscontrole zag de politie een knaap lopen met een bromfiets aan zijn hand. Zij wilden ook zijn bromfiets controleren. De jongen, een 16 jarige Enschedeër, verklaarde geen contactsleutel bij zich te hebben. Deze moest hij van huis ophalen. De agenten lieten ondertussen een aanhangwagen komen en plaatsten de bromfiets daar op. Tijdens deze bezigheden kwam een auto aangereden, die midden op de weg stopte. Er stapte een 23 jarige Enschedeër uit, die een broer bleek te zijn van de 16 jarige. De 23 jarige reageerde nogal heftig en probeerde op een bepaald moment te verhinderen dat de bromfiets op de aanhanger werd geplaatst. Ondanks waarschuwingen door de agenten, greep hij een van hen bij de kleding. Daarop hield de politie hem aan. Op dat moment bemoeide de 16 jarige zich weer met de aanhouding van zijn broer, waarop ook hij werd aangehouden. Na verhoor konden beide verdachten met een bekeuring wegens ambtsbelemmering het bureau weer verlaten. (06-071586)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Op woensdag 7 juni wordt om 16.20 uur door een winkel aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede een winkeldiefstal gemeld. Een winkelbediende had kort daarvoor gezien hoe een man en een vrouw diverse goederen uit de winkel in een tas stopten. Als personeel het duo daar op aanspreekt gaan de man en vrouw er vandoor. De man laat buiten de winkel de tas met goederen vallen en beiden rennen een andere richting uit. Het personeel ziet kans de vrouw te pakken te krijgen. De inmiddels gewaarschuwde politie houdt de vrouw, een 22 jarige Poolse, aan. De man weet te ontkomen. In de tas, die geprepareerd blijkt te zijn, zitten 23 parfums met een totale waarde van 557euro. De politie heeft de vrouw in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-071585)

Bedreiging

Haaksbergen

De politie hield op woensdag 7 juni een 60 jarige man uit Markelo aan wegens bedreiging. Deze bedreiging vond plaats op 10 mei jl. ten opzichte van een 40 jarige man uit Haaksbergen. Aanleiding was de gedwongen verkoop van de woning van de 60 jarige in Haaksbergen. Zijn grieven daarover richtte hij op de 40 jarige, die de huidige eigenaar van de woning is. Hij bezocht de man op 10 mei en dreigde hem onder andere met de dood. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte in verzekering gesteld en ter voorgeleiding opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-062572)

Automobilist gewond bij aanrijding

Borne

Op woensdag 7 juni vond om 10.09 uur een aanrijding plaats op de A1 onder Borne. Een 36 jarige man uit Wagenfeld (D) reed met zijn trekker en oplegger over de A1 in de richting Rijssen. Toen hij wilde gaan inhalen en naar links reed, sneed hij een auto, die op de linker rijbaan reed. Een aanrijding volgde, waarbij de automobilist, een 63 jarige man uit Rijssen met zijn auto over de kop sloeg. De 63 jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto was total loss en is afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (06-071714)

Automobilist levert rijbewijs in

Hengelo

De politie controleerde op donderdag 8 juni om 00.30 uur op de Bornsestraat in Hengelo een auto. Bij de automobilist, een 34 jarige man uit Hengelo werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de man aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,1 promille. Aangezien de verdachte eerder voor hetzelfde feit is veroordeeld, nam de politie zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op wegens rijden onder invloed. (06-071740)

Autokrakers actief

Geesteren

Bij de politie werden op woensdag 7 juni meerdere autokraken gemeld in Geesteren. De inbraken, die tot nu toe bekend zijn, vonden plaats in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juni in de volgende straten: Mensinkkamp (5x), Sekhuisstraat (2x) en Geermanstraat. De politie zal een nader onderzoek instellen. Tevens waarschuwt zij de autobezitters om geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Onder het motto "Niets er in.. niets er uit". (06-071218)

Derde verdachte autokraken aangehouden

Hengelo

De politie heeft op woensdag 7 juni een derde verdachte, een 20 jarige man uit Losser, wegens autokraken aangehouden. De politie stelde de 20 jarige in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. Op 5 juni werden al twee verdachten aangehouden in Hengelo. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ondertussen heeft zich nog een 52 jarige gedupeerde uit Oldenzaal gemeld, nadat hij een inbraak in zijn auto ontdekte. Deze auto stond aan de Parallelstraat in Oldenzaal en er werden diverse gereedschappen uit ontvreemd. De verdachten hebben deze autokraak bekend. (06-071340/070335)

Noot van de redactie: Zie voor het eerder verschenen persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht.

Inbreker auto aangehouden

Hengelo

Op 5 juni rond 02.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand met een zaklamp in een auto stond te schijnen op een parkeerplaats aan de Marskant in Hengelo. Tijdens het lopen naar de parkeerplaats hoorden de agenten een rode auto starten. Toen twee mannen in de betreffende auto de agenten zagen, gingen ze er met hoge snelheid van door. Op de parkeerplaats bleek men ingebroken te hebben in een auto waarbij een autoradio is weggenomen. Later op de ochtend zagen de agenten op de Haaksbergerstraat de betreffende rode auto. Hierop werd een stopteken gegeven. In de auto lag de gestolen autoradio maar ook verschillende bedradingen die afkomstig zijn van autoradio's. De mannen (een 20 jarige uit Almelo en een 16 jarige uit Losser) zijn aangehouden en voor nader verhoor opgesloten..

Gestolen auto tegen boom aangetroffen

Almelo

Op donderdag 8 juni werd om 05.27 uur een aanrijding gemeld. De politie trof op een grasveldje aan de Verdilaan in Almelo een auto tegen een boom. De auto was onbeheerd en total loss. Uit navraag bij de tenaamgestelde, een 48 jarige Almeloër, bleek dat de auto kort daarvoor was gestolen vanaf de Parallelweg in Almelo. Volgens getuigen was de automobilist de wijk ingevlucht. In de omgeving van de Diepenbrockstraat werd hij voor het laatst gesignaleerd. Van de man is bekend dat hij blank is, ongeveer 20 jaar oud en gekleed in een trainingsbroek, een donker bomberjack en een lichtkleurige pet. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-071765)

Twee mannen aangehouden wegens bedreiging

Nijverdal

Op dwoensdag 7 juni werd om 23.47 uur een bedreiging gemeld bij een woning aan de Korenbloemstraat in Nijverdal. De bewoner, een 48 jarige man, was kort daarvoor bedreigd met een vuurwapen. Een auto was voor zijn woning gestopt en een inzittende had hem met een vuurwapen, voor de woonkamerruit staand, bedreigd. Daarna was de auto weggereden. De 48 jarige wenste aangifte te doen. Terwijl de politie met de 48 jarige in gesprek was, reed de betreffende auto weer door de straat. De politie wist de auto na een achtervolging te onderscheppen en hield de twee inzittenden aan. Het betreffen een 37 man uit Rijssen en een 27 jarige man uit Deventer. In eerste instantie werd geen vuurwapen aangetroffen. De auto is voor nader onderzoek afgesleept. Over de aanleiding tot de bedreiging bestaat nog geen duidelijkheid. De politie zet het onderzoek voort. (06-071735)

Politie zoekt getuigen na aanranding

Almelo

Op woensdag 7 juni werd bij de politie door een 15 jarige Almelose aangifte gedaan van aanranding. Het meisje fietste omstreeks 20.00 uur op het fietspad naast de Wierdensestraat in Almelo. Op de kruising Aadorpsweg met de Almelosestraat in Wierden werd zij vermoedelijk al opgewacht door de dader. Deze reed op een oud, witkleurige damesbrommer en ging op een bepaald moment naast haar rijden. Aanvankelijk ging hij met haar een gesprek aan en uiteindelijk werd hij handtastelijk. Nadat de 15 jarige haar belager van zich af wist te duwen, dwong hij haar te stoppen, vlak voor de Wierdensebrug. De 15 jarige heeft toen met zwaaiende armbewegingen geprobeerd de aandacht van voorbijgangers te trekken. Volgens haar hadden mensen dat wel gezien, maar er was niemand gestopt. Op het moment dat er een fietser naderde, ging de dader er vandoor. De politie wil graag in contact komen met deze passerende fietser, een blanke man, gezet postuur, donkerblond haar, kalend. De fietser droeg een zonnebril en gestreepte kleding. Ook roept de politie andere getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. Van de dader is het volgende signalement bekend: Ongeveer 20 jaar oud, 1.80m lang en normaal postuur, licht getinte huidskleur, zwart haar in stekeltjeskapsel met gel, dun streep ringbaardje met een streepje over de kin. Hij was gekleed in een spijkerbroek en een jas. Hij sprak met een Twents dialect. En hij reed op eerder genoemde witkleurige en roestig, oud model damesbromfiets. (06-071682)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --