Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl populairste autosite van Nederland

Aanbod autocategorie Marktplaats meer dan 90.000 - dagelijks ruim 230.000 bezoekers

Emmeloord, 8 juni 2006 - Uit de cijfers van Stichting Internet Reclame (STIR) blijkt dat Marktplaats.nl (alleen autorubrieken) van alle occasionsites het grootste bereik heeft onder de Nederlandse internetpopulatie. STIR is een onafhankelijke organisatie die inzicht geeft in online bereik en profielen.


* Marktplaats.nl (alleen autorubrieken) - 11,0%
* Autotrack - 4,5%

* Autotrader - 5,7%

* AutoScout24 - 3,8%

"Eind vorig jaar zijn we een samenwerking aangegaan met RDC Datacentrum om ons autoaanbod op de advertentiewebsite te verbreden", vertelt Oscar Diele, marketing directeur eBay Nederland en Marktplaats.nl. "Via het Occasion Beheer Systeem van RDC kunnen dealers auto's gemakkelijk op onze website plaatsen. Er staat nu voor ieder wat wils op Marktplaats; van betaalbare auto's tot luxere modellen met Bovag-garantie. De cijfers van STIR laten zien dat onze gebruikers de weg naar dit ruime aanbod weten te vinden."

Het aanbod auto's op Marktplaats.nl is sinds mei 2005 met 50% toegenomen naar ruim 90.000 op elk gegeven moment . Dit maakt deze rubriek tot één van de populairste categorieën op Marktplaats. Het feit dat in de top 10 Marktplaats-zoekopdrachten negen van de tien zoekopdrachten autogerelateerd zijn, onderstreept dit nogmaals.

Dagelijks brengen ruim 230.000 mensen een bezoek aan deze virtuele automarktplaats en worden er meer dan 3.500 auto's op de advertentiewebsite geplaatst. De top 5 populairste merken zijn Volkswagen, BMW, Mercedes, Opel en Audi. De Volkswagen Golf is op dit moment het meest populaire autotype op Marktplaats.nl.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 120.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###