Unicef



Burgemeester Zeist tekent petitie voor 'Geen kind in de cel' 08 juni 2006, Den Haag - Op dinsdag 6 juni ondertekende burgemeester Janssen van Zeist de petitie voor de actie 'Geen kind in de cel'. Hiermee onderstreepte hij zijn vraag aan de ministers Verdonk en Donner om opheldering te geven over de situatie van tientallen kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers in detentie. Ook moeten de ministers de levenomstandigheden van deze kinderen verbeteren.

Detentiecentrum Soesterberg, dat hoort bij de gemeente Zeist, is een van de Nederlandse centra waar - naast andere gedetineerden - uitgeprocedeerde asielzoekers met hun kinderen worden opgesloten. Omdat hij nog geen duidelijkheid heeft over de situatie van deze kinderen, heeft Janssen uit protest de petitie voor de actie 'Geen kind in de cel' ondertekend. De burgemeester is bezorgd over de kinderen in detentie. Vooral over het feit dat hij niet weet onder welke omstandigheden de kinderen worden opgevangen. "En eigenlijk kan ieder mens aanvoelen dat kinderen niet in de gevangenis thuishoren, zeker niet als ze volledig onschuldig zijn."

Janssen heeft per e-mail een conceptantwoord gekregen, waarin te lezen valt dat er vóór het zomerreces een oplossing te verwachten valt. Pas als het antwoord definitief is, zal het in zijn geheel naar buiten worden gebracht.

Website Geen kind in de cel