Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 30 mei 2006

Bouw mortuarium
Het college van burgemeester en wethouders heeft een monumentenvergunning verleend voor het bouwen van een mortuarium aan de bestaande aanbouw van de H. Lambertus kerk in Nistelrode.

Perspectiefnota 2007-2010
Het college van burgemeester en wethouders heeft de perspectiefnota 2007-2010 aan de raad aangeboden. Deze nota heeft als belangrijkste functie de weergave van de visie op hoofdlijnen en de richting waarin de gemeente zich de komende jaren wil ontwikkelen. De perspectiefnota is het uitgangspunt voor het opstellen van de begroting 2007.

Krediet bouwkundige integratie
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om geld beschikbaar te stellen voor de bouwkundige integratie van peuterspeelzaal 't Bijenkorfje in basisschool Op Weg. De karakteristieke gevel blijft de huidige uitstraling behouden. De kinderen van Vorstenbosch kunnen straks weer de peuterspeelzaal en school bezoeken in een pand, dat aan de eisen van de tijd voldoet. De verbouwing gebeurt in opdracht van schoolbestuur Novum, dat zelf ook meebetaalt aan het gebouw.

Verbetertraject Sociale Zaken
Voor het op 25 april 2006 vastgestelde Verbetertraject Sociale Zaken is een projectleider aangesteld. Deze projectleider is gedurende de looptijd van dit project bevoegd om bepaalde besluiten te nemen op het gebied van sociale zaken. Het gaat om de bevoegdheden 6.1 tot en met 6.27 van het mandaatregister 2004.

Beleidsregels en uitvoeringsvoorschriften
Op 30 mei 2006 heeft het college de beleidsregels en uitvoeringsvoorschriften Terugvordering wet Werk en Bijstand vastgesteld.

De Wildhorst
In februari 2006 heeft De Wildhorst b.v. een kampeervergunning ontvangen. In deze vergunning staan voorschriften voor de brandveiligheid van de stacaravans op het park. Voor een gedeelte van deze stacaravans heeft De Wildhorst b.v. tot medio 2006 de tijd gekregen om aan de brandveiligheidsvoorschriften te voldoen. Dit is echter nog steeds niet gebeurd. Het college van burgemeester en wethouders is daarom van plan om bestuursdwang toe te passen. De Wildhorst b.v. en andere rechthebbenden/belanghebbenden kunnen eerst op dit voornemen reageren voordat het college van burgemeester en wethouders een definitieve beslissing neemt.

Jaarrekening 2005 en begroting 2007
Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om in zijn vergadering van 28 september 2006 in te stemmen met de conceptjaaarrekening 2005 en de conceptbegroting 2007 van het Werkvoorzieningschap Noordoost-Brabant.

Eenmalige afwijking
Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor om in afwijking van artikel 7 van het Treasurystatuut éénmalig een lening van EUR 20 miljoen aan te gaan.

Inspraakreactie Provinciaal Verkeers- en VervoersPlan Van 15 tot en met 26 juni 2006 kan iedereen een reactie geven op het concept van het Provinciaal Verkeers- en VervoersPlan van de provincie Noord-Brabant (www.brabant.nl). Het college stemt in hoofdlijnen in met de zienswijze van de provincie.

feed