Dienstenbond CNV

CNV DIENSTENBOND: FUSIE ZORGVERZEKERAARS LEIDT TOT VERDER BANENVERLIES 08-06-2006

CNV Dienstenbond vreest dat de fusie tussen zorgverzekeraar Menzis, Agis en Delta Lloyd Zorg leidt tot een toename van 20% meer banenverlies dan voorzien in de bestaande reorganisatieplannen. Bij Agis, Menzis en Delta Lloyd staan reeds 1500 banen op de tocht. Door de fusie zullen dus bij inschatting nog eens 300 mensen voor hun baan moeten vrezen.

De werknemers hebben bovendien hun grote zorgen geuit aan CNV Dienstenbond over de serviceverlening aan de klant. Die zal er, zo vrezen zij niet op vooruitgaan. In plaats van koning dreigt de klant een nummer te worden, zo zeggen zij. Ook het plezier in het werk komt hierdoor op de tocht te staan. De afstand tot de klant wordt vergroot en bureaucratie ligt op de loer.

CNV Dienstenbond feliciteert Minister Hoogervorst met de invoering van de marktwerking in de zorg. Ike Wiersinga,bestuurder CNV Dienstenbond: De gevolgen voor de werkgelegenheid zijn groot. Daarnaast is het voorzichtig gezegd zeer twijfelachtig of de klant er beter van zal worden. Er blijven op deze manier straks maar vier grote spelers over in de markt. Of deze conglomeraten elkaar voldoende zullen beconcurreren en we er in de prijsstelling met zn allen beter van worden? Het lijkt me wishfull thinking. Als dit de zogenaamde zegeningen zijn van de marktwerking in de zorg, dan vraag ik me af waarmee we bezig zijn!

De fusie creëert een marktpartij die in totaal zon 4 miljoen mensen verzekert. Er zullen naar schatting 6000 werknemers in dienst zijn. De nieuwe partij beslaat zon 25% van de markt.



Dienstenbond CNV