Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Snorfietser naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 8-6-2006 15:01:58

Dieren - Een 55-jarige snorfietser uit Dieren is woensdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding in zijn woonplaats. Dat gebeurde op de Harderwijkerweg, ter hoogte van de Rode Kruislaan. Even voor zeven uur reed een auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw en plaatsgenoot van het slachtoffer, vanaf de Rode Kruislaan de kruising op. Daarbij zag ze de over de Harderwijkerweg naderende snorfietser kennelijk over het hoofd. De snorfietser, die van rechts kwam, werd vervolgens aangereden en raakte gewond. Het slachtoffer is met vermoedelijk rug en nekletsel naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebracht. Volgens de politie was er bij het ongeval geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Auto's botsen op vrachtauto, inzittenden met de schrik vrij
Publicatiedatum: 8-6-2006 15:01:32

Arnhem - Bij een botsing tussen twee auto's en een vrachtauto op de kruising van de Westervoortsedijk met de Oude Veerweg zijn alle inzittenden met de schrik vrij gekomen. Wel liep een van de passagiers wat schaafwonden op. Eén auto moest worden afgesleept. De aanrijding gebeurde omstreeks vijf uur, toen een 34-jarige Arnhemmer vanaf de Oude Veerweg de Westervoortsedijk op reed. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan een andere auto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Westervoort. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de Westervoortse nog vergeefs geprobeerd had uit te wijken. De vrouw botste op haar beurt tegen een vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Doornenburg. Een passagier uit de auto van de Westervoortse, een 70-jarige man uit Westervoort, had enkele schaafwonden opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie had van alle betrokken bestuurders een blaastest afgenomen maar geen van hen bleek onder invloed van alcohol.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden in trein

Publicatiedatum: 8-6-2006 15:00:57

Arnhem - De Arnhemse politie heeft donderdagochtend op het NS station een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van onder meer heling. De man was door treinsurveillanten van de NS gesignaleerd in een trein en bleek zonder kaartje gereisd te hebben. Boven bleek de man een fiets bij zich te hebben met een opengebroken slot. Aangezien er twijfels waren gerezen over de identiteit van de man werd de politie gewaarschuwd. De man bleek echter een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben. Over de fiets werd weliswaar een twijfelachtige verklaring afgelegd, waarop de man werd aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. Nader onderzoek leerde dat er geen aangifte was gedaan van diefstal van de fiets. Naar het oordeel van justitie bleek er te weinig bewijs van diefstal of een ander strafbaar feit, waarop de man weer is vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding voor winkeldief

Publicatiedatum: 8-6-2006 15:00:26

Arnhem - Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zal zich voor de rechter moeten verantwoorden wegens winkeldiefstal. De man werd woensdagmiddag door de Arnhemse politie opgepakt. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat de man diverse levensmiddelen in zijn kleding stopte bij een zaak aan de Hanzestraat. Toen de man zonder af te rekenen de zaak uit liep werd hij door de beveiliger gepakt en aan de politie overgedragen. De man bekende de diefstal en moest de spullen aan de zaak teruggeven. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Hij had de diefstal bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---