hoofdklasse hockey


8-6-2006 : Rob Short kiest voor HGC

Paul van Ass wordt de nieuwe coach van de heren van HGC. De voormalige voorzitter van de Wassenaarse club zal worden geassisteerd door Carlo Daniels. Verder heeft Rob Short aangegeven dat hij terugkeert naar HGC. De Canadees was de afgelopen jaren captain van Rotterdam, maar gaat de club uit de havenstad verlaten.

Paul van Ass (midden) moet de heren van HGC nieuwe succesen gaan brengen. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Gedurende het afgelopen seizoen was Ronald Hugers hoofdcoach bij HGC. Laatstgenoemde moest voor aanvang van de promotie-/degradatie play-offs vertrekken. Onder leiding van ad interim coach Marc Delissen heeft HGC zich ten koste van Hurley op het nippertje weten te handhaven in de Rabo Hoofdklasse. Ook Van Ass maakte aan het eind van het seizoen al deel uit van het begeleidingsteam van de Wassenaarse formatie.

Ervaring

Van Ass kwam als speler gedurende tien seizoenen uit voor het eerste herenteam van HGC. De ex-voorzitter had als coach in het verleden ook al het eerste damesteam van de Gazellen onder zijn hoede. In een recenter verleden deed Van Ass ervaring op als coach van de heren van Victoria. De nieuwe assistent Daniels speelde negen seizoenen voor Heren 1 van HGC.

Binnenkort

Daniels hockeyde in het verleden ook in het Spaanse Las Palmas voor het eerste herenteam van UD Taburiente en is nauw betrokken bij de Commissie Tophockey van HGC. Voor de eerder genoemde club uit Spanje deed de oud-speler ook ervaring op als coach. De club uit Wassenaar, die in september 2006 honderd jaar bestaat, zal binnenkort de complete selectie van het eerste herenteam bekend maken.

Bron: Persbericht HGC.