TROS

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 08-06-2006

Internet
www.top-x.nl

Edwin van der Sar meest populaire voetballer

Onder de Nederlandse jeugd is Edwin van der Sar de meest populaire voetballer (15.8%) van het Nederlands elftal. Hij wordt op de voet gevolgd door Ruud van Nistelrooij (15.5%). Arjen Robben is goed voor de derde plaats (11.8%).

Het Nederlands elftal krijgt een hoog rapportcijfer, een 7.3. Het cijfer voor coach Marco van Basten is 7.4. Maar liefst 30 procent van de jongeren denkt dat Oranje wereldkampioen voetbal wordt.

Dit zijn resultaten van een enquête onder 4600 leden van het Top-X panel, het jongerenpanel van het actualiteitenprogramma TweeVandaag.

Het Nederlands elftal mag dan hoge ogen gooien, de meeste kans op de overwinning heeft volgens het panel Brazilië. Het Braziliaanse elftal is het meest populair als Nederland niet meetelt.

'Het WK voetbal krijgt teveel aandacht op televisie'. Met deze stelling is 39 procent het eens en 52 procent is het daarmee oneens.

'Vrouwen en voetbal is geen goede combinatie'. Hiermee is 11 procent van de jeugd het eens en 84 procent is het er niet mee eens. Uitgesplitst naar jongens en meisjes is een op de vijf jongens (20%) het met de stelling eens tegen 6 procent van de meisjes.

Voor meer informatie: www.top-x.nl