Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elstenaar (15) aangehouden na kopstoten

Publicatiedatum: 8-6-2006 15:39:12

Elst - De Elster politie heeft woensdagmiddag een vijftienjarige jongen uit die plaats aangehouden wegens mishandeling. De jongen wordt ervan verdacht enkele kopstoten te hebben uitgedeeld aan een veertienjarig meisje en plaatsgenoot. Het slachtoffer liep daarbij een bloedneus en vermoedelijk een hersenschudding op. Het meisje moest zich onder doktersbehandeling stellen. De jongen en het meisje bleken bekenden van elkaar en zouden na pesterijen op school ruzie met elkaar hebben gekregen. De jongen zou daarbij op een gegeven moment het meisje enkele kopstoten hebben gegeven. De schoolconciƫrge waarschuwde de politie, die de knaap even later aanhield. De jongen bekende de mishandeling en is na verhoor weer vrijgelaten. Justitie beslist verder over zijn lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na bedreiging bij huiselijk geweld
Publicatiedatum: 8-6-2006 15:38:45

Westervoort - Een 46-jarige Westervoorter is woensdagochtend door de politie aangehouden wegens bedreiging bij huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 44-jarige vrouw te hebben bedreigd met de dood. De vrouw zou hebben aangekondigd te willen gaan scheiden. Daarop zou de Westervoorter hebben gedreigd zijn vrouw om te brengen. Ook zou hij gedreigd hebben de woning in brand te steken. Gewaarschuwde agenten troffen de man thuis aan. De vrouw bleek te zijn vertrokken maar meldde zich later bij de politie voor het doen van aangifte. De Westervoorter is aangehouden en in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie deelt tientallen bonnen uit bij bromfietscontrole
Publicatiedatum: 8-6-2006 15:37:51

Westervoort - De politie van Westervoort heeft woensdagmiddag bij gerichte controles onder bromfietsers in totaal 31 bonnen uitgedeeld. De controle vond plaats in het kader van het project `Gas terug', een project om gevaarlijk rijgedrag en overlast onder deze verkeersdeelnemers aan te pakken. Tussen twee uur en half zes werd gecontroleerd op de Broeklanden, 't Hoge Eind, de Kerkstraat en de Scheisprong. Veruit de meeste keren werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op opgevoerde brommers: zeventien bromfietsers kregen daarvoor een bekeuring. Daarnaast werden bonnen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen en diverse technische gebreken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-6-2006 15:37:15

Elst - Een 44-jarige vrouw uit Elst is woensdagmiddag op het Werenfriedplein in haar woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht voor ruim 17 euro aan levensmiddelen te hebben meegenomen zonder af te rekenen. Personeel van de zaak was daar getuige van en stak er een stokje voor. Toen de vrouw de zaak uit liep werd ze vastgepakt en aan de politie overgedragen. De buit moest aan de zaak worden teruggegeven. De vrouwe bekende de diefstal te hebben gepleegd en is na verhoor weer vrijgelaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---