Provincie Limburg

Culturele instellingen ontvangen 100.000 euro subsidie Gedeputeerde Staten hebben besloten om voor vier culturele

instellingen een subsidie te verstrekken van in totaal 100.000,- voor hun activiteiten in 2006. De culturele instellingen die een projectsubsidie ontvangen zijn: Stichting Euriade ( 22.500,-), Ensemble 88 ( 31.000,-), Stichting Limburgse Componisten ( 15.000,-) en Symphonic Impulse ( 31.500,-).

Stichting Euriade
Ieder jaar in november vindt het Internationale Cultuur- en Wetenschapsfestival EURIADE in de Euregio Charlemagne plaats op verschillende locaties in de landendriehoek België - Nederland Duitsland. Verbonden met een thema ontmoeten wetenschappers, kunstenaars en bezoekers elkaar tijdens het festival. Ook jonge mensen uit verscheidene Europese landen komen tijdens de EURIADE bij elkaar om met elkaar te werken aan belangrijke waarden als verantwoordelijkheid en respect voor elkaar.

Ensemble '88
Ensemble 88 is een professioneel ensemble voor hedendaagse kamermuziek. Het ensemble telt een aantal vaste musici, met daaromheen een kring van musici die geregeld meewerken aan stukken voor grotere bezetting. Kernwerkgebied van het ensemble is Nederlands Limburg en de omliggende Euregio Maas-Rijn. Het aantal concerten dat Ensemble 88 jaarlijks verzorgt is sinds zijn oprichting gestaag gegroeid. Het ensemble heeft (eu)regionaal en (inter)nationaal een uitstekende reputatie opgebouwd en heeft al veel lovende recensies ontvangen.

Symphonic Impulse
Symphonic Impulse is een orkest dat fungeert als een podium voor jong talent: conservatoriumstudenten, amateurs, professionele musici en dirigenten. Het orkest is een ontmoeting van blaas- en strijkinstrumenten en andere instrumenten zoals piano, accordeon enz. De programmering is op een breed publiek afgestemd. Symphonic Impulse draagt ertoe bij dat de symfonische blaasmuziek een nieuw elan verwerft en wil tegelijkertijd een brugfunctie vervullen naar andere kunstuitingen.

Stichting Limburgse Componisten
De Stichting Limburgse Componisten wil het componeren en uitvoeren van eigentijdse ernstige muziek van in het bijzonder Limburgse componisten bevorderen. Voor haar jongste project ontwerpen Limburgse componisten urenmelodieën voor Limburgse carillons, te klinken op elk heel uur en geschikt voor een breed publiek. Met dit project worden zowel de Limburgse componisten en nieuwe composities alsook het Limburgs erfgoed in de vorm van carillons in het centrum van de belangstelling geplaatst.

8-6-2006 15:49