Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2

8 juni 2006

Radio 2 Week van de Jaren 80 maakt veel herinneringen los aan EK 1988

De Week van de Jaren 80 op Radio 2 heeft vele, hartstochtelijke herinneringen losgemaakt aan het voor Nederland zo succesvolle EK van 1988. Radio 2 vroeg de luisteraars of ze nog wisten wat ze deden en waar ze waren tijdens de zegetocht van het Nederlands elftal onder leiding van Rinus Michels.

De talloze reacties op www.radio2.nl getuigen van een buitengewone belevenis die blijvend grote indruk heeft gemaakt op de Nederlandse bevolking.

Zelfs de 'voetbalhaters' hebben warme herinneringen aan de stilte op straat en de collectieve gekte die zich van Nederland meester maakte. De luisteraars kunnen nog tot en met vrijdag 9 juni hun herinnering aan het EK 1988 plaatsen op www.radio2.nl.

De Week van de Jaren 80, die begonnen is op maandag 5 juni en nog doorgaat tot en met vrijdag 9 juni is geheel gewijd aan het EK van 1988. Aan de vooravond van het WK Voetbal 2006 gaan alle programma's 18 jaar terug in de tijd. Spelers uit het roemruchte elftal van toen, zoals Adri van Tiggelen, Gerald Vanenburg, Erwin Koeman en Berry van Aerle, schuiven aan bij Frits Spits in Tijd voor Twee.

De muziek tijdens de Week van de Jaren 80 komt uit het hele decennium, met speciale aandacht voor de nummers uit 1988.

----------



Ingezonden persbericht