Gemeente Bladel


Goedkeuring Bestemmingsplannen Casteren en Netersel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het bestemmingsplan Casteren gedeeltelijk hebben goedgekeurd bij besluit van 9 mei 2006, kenmerk 1138854/1192681. Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan de volgende percelen of gedeelten daarvan: het onbebouwde perceel achter Kranenberg 5, de bebouwde percelen Kerkstraat 6, 11, 29 en 31, Dorpsstraat 8, 20, 22 en 30 en Wagenbroeken 6.

Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad van Bladel op 29 september 2005. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt diverse verouderde bestemmingsplannen. Bestaande situaties/bestemmingen zijn hierbij zoveel mogelijk gerespecteerd. Het doel is om te komen tot actuele, op elkaar afgestemde en digitale bestemmingsplannen voor uiteindelijk alle kernen in de gemeente.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten met bijbehorende stukken ligt ter voldoening van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 30 mei 2006 tot en met 10 juli 2006 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel.

Voor zover de planonderdelen die door Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd kan gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Deze beroepsmogelijkheid komt alleen degenen toe die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Ten aanzien van de planonderdelen waarvoor door Gedeputeerde Staten goedkeuring onthouden is, kan door een ieder beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het goedkeuringsbesluit ten aanzien van de goedgekeurde planonderdelen treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 te 2500 AE Den Haag, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Goedkeuring bestemmingsplan Netersel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het bestemmingsplan Netersel hebben goedgekeurd bij besluit van 9 mei 2006, kenmerk 1138863/1192678. Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad van Bladel op 29 september 2005. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt diverse verouderde bestemmingsplannen. Bestaande situaties/bestemmingen zijn hierbij zoveel mogelijk gerespecteerd. Het doel is om te komen tot actuele, op elkaar afgestemde en digitale bestemmingsplannen voor uiteindelijk alle kernen in de gemeente.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten met bijbehorende stukken ligt ter voldoening van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 30 mei 2006 tot en met 10 juli 2006 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Deze beroepsmogelijkheid komt alleen degenen toe die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 te 2500 AE Den Haag, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.


---