Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opzienbarende WK-actie van start in Berlijn

Hoe snel valt de gouden voetbal uit 22.000 kilo ijs?

8 juni 2006 - Hoe snel valt de gouden voetbal uit 22.000 kilo ijs? Die vraag zal binnenkort beantwoord kunnen worden. Vandaag is in Berlijn een opzienbare WK-actie van start gegaan. Online wedkantoor Unibet heeft een 14 karaats gouden voetbal (t.w.v. 75.000 euro) laten maken en een replica ervan verpakt in een gigantisch blok ijs. Via www.goldenfootball.net kan gewed worden op de precieze seconde dat de bal zal vallen. Wie het dichtst bij de juiste tijd is, krijgt de echte gouden bal. Een gokje wagen is 100% gratis.

Voordat de bal in Berlijn terechtkwam, heeft deze een promotionele tour door Europa gemaakt. Gisteren was de bal nog in Amsterdam. Voor elke weddenschap doneert Unibet 0,05 euro aan de Stichting Breath. Deze stichting steunt kinderen in Oost-Europese regio's en geeft ze soms letterlijk 'lucht' met het organiseren van allerlei sportprogramma's. Bekende (ex-) topvoetballers als Gullit, Romario, Mijatovic en Ravelli hebben de gouden bal gesigneerd en ondersteunen daarmee Stichting Breath. Ruud Verdellen, marketing manager van Unibet in de Benelux: "Binnen ons bedrijf was er behoefte om meer te doen dan alleen maar het houden van een leuke WK-actie. Stichting Breath helpt veel jonge mensen en daarom willen wij hen op deze manier steunen."

Videocamera's maken het mogelijk om het smeltproces van het ijsblok online te volgen via www.goldenfootball.net.

Facts & Figures
. De gouden bal is in Nederland gemaakt en is een 100% kopie van een normale voetbal, maat 5. . De bal bestaat uit 14 karaats goud en weegt 2,5 kilo. . Het ijsblok is 3x3x3 meter en weegt 22.000 kilo. . De bal wordt in het ijs geplaatst door het te omkleden met grote platen ijs. . Om veiligheidsredenen en om de bal niet te beschadigen, zal een kopie in het ijs worden gepakt. De winnaar krijgt echter de enige echte gouden bal. . Het inpakken in ijs kan worden gezien op www.goldenfootball.net . Het maken van de bal kan worden gezien op www.goldenfootball.net


Noot voor de redactie,