Persberichten 08/06 middag

Regio, 08-06-2006

Voorhout Snelheidscontrole Naar aanleiding van het project verbeteren verkeersveiligheid van het politieteam Oegstgeest, zijn op woensdag 7 juni door het Verkeershandhavingsteam (RVHT) twee snelheidcontroles met de laser uitgevoerd op de Zuidelijke Randweg te Voorhout. Deze weg is gelegen buiten de bebouwde kom van Voorhout. Er geldt een maximum snelheid van 60 km per uur. De eerste controle werd 's middags gehouden. In korte tijd werd zes keer een bekeuring uitgeschreven en wel voor snelheden van 91 km p/u, (2X) - 87 km p/u, 86 en 80 km p/u. De hoogstgemeten snelheid was 115 km per uur. Het rijbewijs van de bestuurder is direct ingevorderd. 's Avonds van 17.30 tot 19.30 uur was de tweede controle. De laser werd ingesteld op 85 km p/u. Er werden zeven bestuurders bekeurd. Deze weg krijgt meer dan belangstelling van het VHT.

Leiden Politie onderzoekt beroving De politie is met een onderzoek begonnen naar de beroving van een 62 jarige man uit Leiden. De beroving vond woensdagavond 7 juni rond 23.10 uur plaats op het Stationsplein. Een nog onbekende man van tussen de 20 en 30 jaar met een zwarte Opoefiets maakte bij de beroving een rugzak met daarin kleding, toiletartikelen en twee mobiele telefoons buit. Hij trok deze rugtas bij het langslopen van de schouder van de Leidenaar en fietste er mee weg in de richting van het Schuttersveld. Door de ruk die de dader gaf kwam de Leidenaar te val. Tot op heden ontbreekt nog ieder spoor van de dader.

Nieuwkoop Politie onderzoekt inbraak in woning De politie is met een onderzoek begonnen naar de inbraak in een woning aan de Smederij. De inbraak vond op donderdag 8 juni vermoedelijk rond 02.30 uur plaats. Via een in een raamstijl geboord gat wist men het raam te ontsluiten door het sluitboompje uit zijn vergrendeling te duwen. Uit de woning werden diverse goederen gestolen waaronder een laptop, een handtas met portemonnee en diverse (bank)pasjes. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog ieder spoor.

Boskoop Politie vordert rijbewijs in De politie heeft donderdag 8 juni het rijbewijs ingevorderd van een 22 jarige man uit Boskoop. De politie controleerde de man op het Wilgehout nadat een automobilist op de A12 onder gouda via 112 had gemeld dat daar een auto reed waarvan de bestuurder vermoedelijk dronken was. De politie trok het kenteken na en kwam uit op een inwoner uit Boskoop. De agenten kregen de auto op het Wilgehout in de gaten en zetten hem aan de kant. De 1e blaastest gaf duidelijk aan dat de man onder invloed verkeerde. Hij werd dan ook aangehouden. Aan het bureau volgde de ademanalyse waarvan de uitslag 590 ug/l (max. 88 ug/l beginnend bestuurder) was. De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in. Het was niet de eerste keer voor hem dat hij voor het rijden onder invloed door de politie werd gepakt. Dit overkwam hem ook in december 2005 en maart 2006. De politie neemt dit mee in het proces-verbaal dat tegen de man wordt opgemaakt.

Nieuwerkerk a/d IJssel Man gewond na val op schip De politie heeft donderdag 8 juni vanaf 11.25 uur hulp verleend bij een arbeidsongeval op de loswal aan de Kortenoord. Een 34 jarige man uit Emst raakte daarbij zwaar gewond aan een been en werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Bij de hulpverlening assisteerden ook de brandweer en de traumahelicopter. Het ongeval ontstond toen de man die net een zandschip had gelost nog even een bon wilde laten tekenen. Op dat moment was het schip al los van de kant. Door het droge zand gleed de man uit en viel twee meter lager op het dek van het schip. Bewusteloos viel hij vervolgens overboord en raakte klem tussen de wal en het schip. De schipper wist hem met een ladder te bereiken en hem met een touw boven water te houden. Met behulp van een andere schipper werd hij in een klein bootje gebracht, waarna de gearriveerde hulpdiensten hem op de wal brachten. De arbeidsinspectie wordt in kennis gesteld.