Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 08-06-2006

Drugsonderzoek

s-Hertogenbosch - De recherche van het district Den Bosch heeft na een voorbereiding van enkele weken een onderzoek naar het dealen van harddrugs, woensdagavond afgerond met invallen in zeven woningen in s-Hertogenbosch en Rosmalen.

Aan de actie deden in totaal ongeveer 75 politiemedewerkers mee.

Er zijn tien arrestaties verricht. Drie Bosschenaren van 34,36 en 46 jaar oud zijn inverzekering gesteld. Hen wordt de handel in verdovende middelen ten laste gelegd. De andere verdachten, afkomstig uit Tilburg, s-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel, Sint Oedenrode, Liempde en Boxtel, zijn na hun verhoren weer in vrijheid gesteld.

Hennepkwekerij

Drunen In een woning aan de Schubertstraat is donderdagmiddag een hennepkwekerij met ongeveer 370 planten opgerold. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Er was niemand in de woning aanwezig zodat er nog geen arrestaties konden worden verricht.

Lokaalvredebreuk

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is in een winkel aan het Achter het Stadhuis een 44 jarige vrouw uit Vught aangehouden. Haar was de toegang tot de winkel ontzegd omdat zij eerder dit jaar was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

s-Hertogenbosch Woensdagavond is op de Oranje Nassaulaan in zijn verblijfplaats s-Hertogenbosch een 29 jarige verdachte aangehouden. Hij wordt er van verdacht de voordeur van het pand voor de opvang van drugsverslaafden aan genoemde straat te hebben vernield.

Winkeldieven aangehouden na achtervolging

Cuijk / Rosmalen Dinsdagmiddag zijn in de Vliertwijksestraat in Rosmalen twee vrouwen en een man aangehouden. Een 38-jarige Bosschenaar, een 42-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch en een 14-jarig meisje uit Lelystad hadden uit een winkel in de Korte Molenstraat in Cuijk meerdere DVDs en CDs weggenomen. Met behulp van getuigen, die direct de politie waarschuwden, konden de drie verdachten na een achtervolging uiteindelijk in Rosmalen worden aangehouden. Alle drie zijn voor nader onderzoek op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Rijbewijzen ingevorderd

Heeswijk Dinther In de nacht van woensdag op donderdag is in de Meerstraat een 35-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Boxmeer Later deze nacht is in de Julie Postelsingel een 19-jarige automobilist uit Sambeek aangehouden vanwege hetzelfde feit. Het rijbewijs van de man is eveneens ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van vijf uur.

Oss Donderdagochtend is in de Cereslaan een 45-jarige man uit Oss aangehouden. De automobilist verkeerde onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur. De Ossenaar had een ontzegging van de rijbevoegdheid en zijn rijbewijs was eerder ongeldig verklaard. Tevens was de auto niet verzekerd en APK gekeurd. De politie heeft de auto van de man inbeslaggenomen.