Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08-06-06)

OOSTERHOUT NB, 8 juni 2006

Politie treft restanten hennepkwekerij aan in woning

OOSTERHOUT: Politiemensen van het team Oosterhout stelden woensdag 7 juni omstreeks 13.45 uur een onderzoek in een woning in de Tempelierstraat in. De voordeur van de woning stond open, het rook er sterk naar hennep en in de hal lag potgrond. Toen de politiemensen verder keken, zagen ze in de woning in totaal 105 potten met potgrond staan. Ook troffen ze onder andere ventilatoren en koolstoffilters aan, kortom allerlei benodigdheden voor het houden van een hennepkwekerij. Eén van de kamers van de woning bleek ook ingericht te zijn geweest als hennepkwekerij. Bovendien troffen de agenten vuilniszakken aan met daarin hennepresten. Medewerkers van Essent, die ter plaatse waren gekomen, stelden vast dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd verkregen.
De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Politie houdt mannen aan voor mishandeling

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft woensdag 7 juni twee inwoners van Raamsdonksveer, van 20 en 22 jaar oud, aangehouden. Maandag 5 juni reden de mannen op de Stationsweg een 23-jarige automobilist uit Raamsdonksveer klem. De 23-jarige man moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierna stapten de verdachten uit, bedreigden de man, trokken het portier van zijn auto open en schopten de man in zijn zij. De mannen waren overigens geen onbekenden van elkaar, eerder dit jaar hadden ze ook een conflict met elkaar gehad.
De politie heeft de verdachten buiten heterdaad aangehouden. Ze zijn ingesloten op het politiebureau en hebben een verklaring afgelegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden terzake rijden onder invloed

SPRANG-CAPELLE: De politie controleerde in de nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni omstreeks 03.40 uur op de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle een 35-jarige automobilist uit Tilburg. Aanleiding voor de controle was het feit dat de APK van de auto waarin de man reed verlopen was. De man moest tijdens de controle ook een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 475 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RIJSWIJK: Een 42-jarige inwoner van Rijswijk raakte woensdag 7 juni zijn rijbewijs kwijt, nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. De man werd omstreeks 22.45 uur gecontroleerd in de Dorpsstraat en moest vervolgens mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 625 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontroles

HANK: Woensdag 7 juni heeft de politie op de Provincialeweg een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn in totaal 2204 voertuigen gecontroleerd en 31 bekeuringen uitgeschreven. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

DONGEN: In Dongen hield de politie woensdag 7 juni snelheidscontroles op de Westerlaan en in de Eindsestraat. Tussen 09.30 uur en 12.30 uur hebben agenten het verkeer op de Westerlaan gecontroleerd. Hierbij zijn 24 bekeuringen uitgeschreven.
In de Eindsestraat zijn 32 snelheidsovertredingen geconstateerd. Verder zijn er 12 bekeuringen uitgeschreven voor overige verkeerszaken, zoals het niet dragen van de autogordel. Ook is één auto in beslag genomen, omdat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

RIJEN: Woensdag 7 juni heeft de politie in de Stationsstraat een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 13 bekeuringen uitgedeeld:
- constructiesnelheid bromfiets (1)

- niet-handsfree bellen in de auto (7)

- niet dragen van de autogordel (2)

- niet stoppen voor rood knipperende overweglichten (3).

Motorrijder gewond na verkeersongeval

DRIMMELEN: Woensdag 7 juni omstreeks 18.10 uur heeft op het Dorpsplein een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een motorrijder. De 47-jarige automobilist uit Wagenberg wilde afslaan om een parkeerplaats op te rijden. Hierbij zag hij de 34-jarige motorrijder uit Breda over het hoofd, waardoor een aanrijding plaatsvond. De motorrijder is met een scheurtje in het bot van zijn voet naar het ziekenhuis gebracht.

Auteur: Ilse Matthijsen en Leonie van Ooijen