Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 8 juni

BERGEN OP ZOOM, 8 juni 2006

Bekeuringen bij snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag 7 juni tussen 09.55 uur en 12.25 uur een snelheidscontrole aan de Olympialaan. Van de 1005 passanten waren er 215 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Ook op de Zuidzijde Zoom is op snelheid gecontroleerd. Tussen 13.15 uur en 15.15 uur zijn 633 bestuurders gecontroleerd. Er zijn 76 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u. Hier geldt een maximum van 50 km/u.

Mannen aangehouden voor bezit softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie controleerde op woensdag 7 juni een personenauto op de A58. Bij controle werd een flauwe hennepgeur waargenomen. Bij navraag overhandigden de twee inzittenden meer dan 200 gram hennep. De 23-jarige man en de 22-jarige man uit Schoten (Be) zijn aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man gewond na éénzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 54-jarige man reed op donderdagochtend even na 05.00 uur in zijn auto over de Schansbaan, komende uit de richting Moerkantsebaan. In de bocht kwam hij door onbekende redenen aan de linkerzijde van de weg in de berm terecht. Hier botste hij tegen een boom. De bestuurder raakte door het ongeval bekneld in zijn voertuig. Na bevrijding van de man is hij per ambulance overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. Zijn voertuig is weggetakeld. Het slachtoffer hield aan het ongeval een gescheurde long en gebroken ribben over.

Automobilist zonder rijbewijs aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 7 juni controleerde de politie een automobilist aan de A58. Bij verdere controle werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen, vermoedelijk speed. De man, een 33-jarige inwoner van Zevenbergen is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man krijgt kopstoot

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van zware mishandeling. Een 36-jarige man uit Roosendaal. Liep op maandag 5 juni rond 10.30 uur aan de Molenstraat toen een man hem aansprak en hem zonder enige aanleiding een kopstoot gaf. Het slachtoffer liep weg. Hij hield aan de mishandeling letsel in het gezicht over en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie heeft aangifte opgenomen van zware mishandeling.

Man aangehouden na mishandeling vader

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagavond een 35-jarige man aan voor mishandeling van zijn vader in de Borchwerf-Noord. De man had in een relationeel conflict een steen tegen het hoofd van zijn vader gegooid waardoor deze letsel opliep. Ook richtte hij vernielingen in en rond zijn ouderlijk huis aan. De politie verhoorde de man en stelde hem in verzekering. Zijn vader heeft aangifte gedaan en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg