Siemens

Persbericht

0606.794

Zoetermeer, dinsdag 6 juni 2006

Onderscheiding voor Eyetec indringeralarmsysteem van Siemens

Op de IFSEC 2006 in Birmingham, Engeland, een toonaangevende beurs voor beveiligingstechniek, werd het nieuwe, door Siemens Building Technologies ontwikkelde indringeralarmsysteem Eyetec IRO840T onderscheiden als beste nieuwe product voor inbraakbeveiliging.

Met de IFSEC Awards worden de hoogste standaards voor beveiligingstechniek onderscheiden. Beoordeeld worden daarbij niet alleen de beste sinds februari 2005 ontwikkelde producten, maar ook uitmuntende prestaties op het gebied van export en projectinnovatie en van persoonlijkheden in de industrie. De jury van de IFSEC Judging Academy, waarin tal van toonaangevende namen uit de industrie zijn vertegenwoordigd, heeft uit honderden inzendingen voor Eyetec gekozen. Eyetec is wereldwijd het eerste indringeralarmsysteem dat de passief infrarood-detectie uitbreidt met een hoogwaardige optische sensor met beeldanalyse d.m.v. algoritmes. Hierdoor bereikt de melder een unieke detectiezekerheid en zijn nodeloze alarmen vrijwel uitgesloten. De beeldsensor registreert gebeurtenissen voor, tijdens en na een alarmactivering en maakt een efficiënte evaluatie mogelijk. Bewegingsrichting of actieve/inactieve bewakingzones kunnen individueel worden gedefinieerd. Met de anti-blocking-functie worden pogingen tot afdekken binnen het gehele werkingsbereik geregistreerd en weergegeven. De Eyetec is de eerste inbraakdetector die voldoet aan de hoogste klasse (grade 4) van de EN50131-2. Deze detector is uitstekend geschikt voor het bewaken van high-risk objecten zoals banken, militaire gebouwen etc.
Siemens Building Technologies is leverancier van producten en oplossingen op het gebied van fire safety, security en klimaatcomfort.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Alex Driessen
Tel: (070) 333 3177
E-mail: alexahm.driessen@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo