Siemens

Persbericht

0605.795

Den Haag, woensdag 31 mei 2006

Siwarex MS: nieuwe MicroScale-weegmodule voor Simatic micro-plc S7-200 van Siemens

Siemens heeft de weegmodule Siwarex MS ontwikkeld, waarbij MS staat voor MicroScale. De weegmodule is voor toepassing bij de micro-plc Simatic S7-200. Siwarex MS is geschikt voor aansluiting op gangbare weegcellen, die functioneren met rekstrookjes. De module omvat een brede functionaliteit bij het wegen van belastingen en voor het meten van krachten en koppels. In combinatie met de low-cost micro-plc en de diverse operatorpanels die als micro-hmi op de micro-plc zijn afgestemd, brengt Siemens een uiterst concurrerende configuratie op de markt, waarmee een groot aantal applicaties tegen minimale kosten is te realiseren.

De gebruiker kan de weegmodule zelf parameteren met het projecteringspakket Siwatool MS. Hierdoor is Siwarex MS geschikt voor toepassing bij vrij-programmerbare en modulair opgebouwde weegsystemen met één of meer weegschalen. Karakteristieke toepassingsvoorbeelden zijn niet-automatisch werkende weeginstallaties, gewichtmeting bij continu of niet-continu werkende weegapparatuur en niveaubewaking bij silos en opslagbunkers. Daarnaast is de functionaliteit van Siwarex MS afgestemd voor gebruik bij hijskranen om de totale kraanbelasting te bewaken, de trekkracht in afzonderlijke kabels, belastingsmeting bij industriële liften en bij walsstraten. De weegmodule omvat verder functies voor bewaking van de bandspanning in transportsystemen en van krachten in diverse soorten installaties.

De weegmodule is geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke gebieden zone 1 en zone 2. Een weegmodule Siwarex MS is als afzonderlijk product is niet afgestemd op handelsdoeleinden omdat bij relevante applicaties een aparte certificering voor de weegmodule niet van toepassing is.

De weegmodule is uitgevoerd als een gestandaardiseerde uitbreidingsmodule van de micro-plc S7-200. Alle voordelen voor de eenvoudige opbouw en aansluiting vindt men dan ook terug bij de integratie van de weegmodule in de micro-plc. De cpu van de micro-plc heeft rechtstreeks toegang tot het verwerkte meetsignaal van de gewichts- of krachtmeting. Aparte interfaces in de programmatuur zijn derhalve niet nodig. De gemeten waarden van het weegproces zijn op de gebruikelijke manier via de S7-200 te printen, op te slaan of te archiveren.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Robert Vincente, Siemens Industry
Tel: (070) 333 1353
E-mail: robert.vincente@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo
Digitaal beeldmateriaal is te downloaden van:
http://www.siemens.com/index.jsp?sdc_p=cfi1075924lmno1357841ps5uz3&sdc _bcpath=1327899.s_5%2C1047890.s_5%2C1176453.s_5%2C&sdc_sid=14291963646 &