Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt vernielingen en brandstichtingen -2-
Datum: 8-06-2006
Tijd bericht: 16:44
Plaats: Gennep
De politie zoekt getuigen van diverse vernielingen en brandstichtingen die plaatsvonden in het afgelopen pinksterweekeinde. Inmiddels gaat het om 30 incidenten, waarvan zeven brandstichtingen. De overige incidenten betreffen vernielingen aan woningen en personenauto's. De politie vermoedt dat er een verband bestaat tussen deze zaken en is bezig met een grootschalig buurtonderzoek. In het ingestelde onderzoek wordt bekeken of er mogelijk verbanden zijn met eerdere branden in de regio.

De totale omvang van de schade is nog onbekend. Deze zaken werden allemaal verspreid in Gennep gepleegd. Het gaat onder andere om de Burgemeester Woltersstraat, Bergstraat, Emmastraat, Groene Kruisstraat en de Weverstraat.

De politie vraagt of er mensen zijn die mogelijk iets hebben gezien van de vernielingen en de brandstichtingen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie basiseenheid Gennep via 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen kunnen ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, op telefoonnummer 0800 - 7000.