Ingezonden persbericht


6 juni 2006

Cosun persbericht

06/06/2006
Cosun-dochter Unifine F&Bi neemt Mundipam (Portugal) over

Unifine Food & Bake Ingredients (Unifine F&Bi), onderdeel van Royal Cosun en de aandeelhouders van Mundipam Produtos Alimentares SA hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie van 100% van de aandelen Mundipam door Unifine F&Bi per 31 mei 2006.

Unifine F&Bi streeft naar een top-3 positie als toeleverancier aan de banketsector in de Europese markt. Met de aankoop van Mundipam versterkt Unifine F&Bi haar leidende positie in de Iberische markt hetgeen past in de strategie om te groeien in de Zuid-Europese markt voor banketingrediënten.

Mundipam is een Portugese onderneming die ingrediënten voor (banket)bakkerijen produceert, voornamelijk voor de Iberische markt. Het accent ligt op poedervormige producten zoals mixen voor gebak en custard. De onderneming is gevestigd in Palmela, dat ten zuiden van Lissabon ligt. De onderneming realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 3,5 miljoen euro en biedt werk aan veertien medewerkers.

Breda, 6 juni 2006

Profiel

Royal Cosun is een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen en -ingrediënten ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het assortiment is breed en veelzijdig. Van producten zoals suiker, fructose & inuline, alcohol en aardappel-specialiteiten tot samengestelde ingrediënten voor onder meer snacks, banket, zuivel, frisdrank en de foodservice sector.

In al deze markten werken de Cosun-ondernemingen Suiker Unie, Sensus, Nedalco, Aviko, SVZ, Unifine Sauces & Spices en Unifine Food & Bake Ingredients nauw samen met hun klanten en leveranciers.

Royal Cosun werd ruim honderd jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. Op dit moment telt de coöperatie ongeveer 10.500 leden/aandeelhouders. Cosun is uitgegroeid tot een internationale onderneming met rond de 4.200 medewerkers. De concernomzet bedraagt circa 1,3 miljard euro.

------ EINDE PERSBERICHT -----

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon (076) 530 32 43. E-mail: presscosun@cosun.com