Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

08 Juni 2006

Lochem - Inbraak kledingzaak

Aan de Smeestraat werd op donderdag (08-06) rond 04.30 uur ingebroken in een kledingzaak. De daders verwijderden de glaslatten, duwden de ruit naar binnen en klommen door de ontstane opening. Binnen werd een grote hoeveelheid spijkerbroeken van het merk Pall Mall in sporttassen gestopt waarna men het pand via dezelfde weg verliet. Ter plaatse werd een zwarte auto gesignaleerd. De politie stelt een onderzoek in.

Zutphen - Drankrijder zonder rijbewijs - passagier vernield fiets

Een 37-jarige automobilist uit Hengelo (O) bleek bij een politiecontrole op woensdag (07-06) rond 07.10 uur op de M. Harpertsz Trompstraat onder invloed van alcohol. De man blies 1.23 promille. Hij kon geen rijbewijs tonen omdat het papiertje was ingenomen ivm een eerdere verkeersovertreding. Zijn passagier, een 54-jarige Zutphenaar, was het niet helemaal eens met de gang van zaken en vernielde voor het politiebureau een fiets waarna ook hij werd aangehouden. De politie maakt tegen beiden een proces-verbaal op.

Zutphen - Navigatiesysteem gestolen Bij een inbraak in een geparkeerde auto aan de Fanny Blankers Koenweg werd een navigatiesysteem van het merk Navman ontvreemd. Het incident vond plaats op woensdagmiddag (07-06). De dader verschafte zich de toegang door het inslaan van een ruit.

Zutphen - Drankrijder Een 60-jarige automobilist uit Zutphen bleek bij een politiecontrole op woensdag (07-06) rond 17.55 uur op de Stokebrand onder invloed van alcohol. De man blies 0,86 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Zutphen - 20 fietsers in de fout De politie heeft op woensdagmiddag (07-06) aan 20 fietsers een boete uitgereikt voor fietsen in het voetgangersgebied in de Turfstraat.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 6058

---- --