Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

8 juni 2006

Beltrum - Ongeval door bumperkleven

Een 36-jarige motorrijder uit Eibergen raakte woensdagmorgen (07/06) rond 07.00 uur gewond bij een ongeval. De man reed op de Spilmansdijk zeer dicht op zijn voorganger, een 19-jarige automobilist uit Eibergen. Om de achter hem rijende bestuurder te waarschuwen, liet de 19-jarige zijn remlichten branden door het rempedaal iets in te trappen. De motorrijder schrok hiervan zo, dat hij hard remde en ten val kwam. Hierbij brak hij zijn sleutelbeen.

Hengelo - Aanrijding tussen auto en hakselaar

Een 87-jarige automobilist en een 52-jarige man op een hakselaar kwamen woensdag (07/06) rond 15.00 uur met elkaar in botsing. De 87-jarige man reed over de Zelhemseweg vanuit Zelhem en raakte het tegemoetkomende voertuig. De 87-jarige raakte hierbij lichtgewond aan zijn lip.

Terborg - Man onder invloed

De politie heeft in de nacht van woensdag (07/06) op donderdag (08/06) een 46-jarige man uit Terborg aangehouden. De man reed rond 03.00 uur op de IJsselweg en werd opgemerkt door de politie. Bij een blaastest bleek dat de man gedronken had; op het bureau blies hij 0,98 promille. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.

Silvolde - Gestolen auto aangetroffen

De politie heeft in de nacht van woensdag (07/06) op donderdag (08/06) rond 05.00 uur een gestolen auto aangetroffen op een parkeerplaats in Bontebrug. Een passant had de auto daar met de alarmlichten aan zien staan. De auto bleek in het bezit te zijn van een 57-jarige man uit Breedenbroek en was vanaf zijn oprit meegenomen. Waarschijnlijk is de auto door de startonderbreking tot stilstand gekomen in Bontebrug.

Eibergen - Poging tot auto-inbraak

Onbekenden hebben deze week, maandagnacht (05-06/06) of dinsdagnacht (06-07/06), geprobeerd in te breken in een auto aan de Burgemeester Smitsstraat. Aan de bestuurderszijde was geprobeerd om de deur open te breken.

Winterswijk - Diefstal uit frietkraam

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (07-08/06) ingebroken in een snackkraam op de Markt. De politie zag tijdens een surveillance dat een ruit van de wagen was ingeslagen en belde de eigenaar. Daarop bleek dat er geld uit de kassalade was meegenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

Braamt - Woninginbraak

Onbekenden hebben woensdag (07/06) tussen 15.15 en 18.45 uur ingebroken in een woning aan de Langestraat. Daarbij werden twee horloges ontvreemd. De inbrekers kwamen binnen via het badkamerraam op de benedenverdieping.

Doetinchem - Drie mannen plegen meerdere winkeldiefstallen

De politie heeft woensdag (07/06) rond 16.15 uur drie mannen aangehouden. De mannen, een 41-jarige man en een 32-jarige man uit Arnhem en een 63-jarige man uit Duiven, werden betrapt op het stelen uit meerdere winkels. Een van de verdachten probeerde nog te ontsnappen, maar werd tegengehouden door een omstander en een agent te fiets. De politie onderzoekt de zaak.

Ulft - Man betaalt met vals geld

Een onbekende man heeft dinsdag met vals geld betaald. De man kocht bij een boerderij aan Over de IJssel voor twee euro eieren en betaalde met een vals biljet van vijftig euro. Hierop kreeg hij 48 euro terug. Later bleek dat het biljet van vijftig nep was.

Aalten - Jonge zwartrijder

De politie heeft woensdag (07/06) rond 10.50 uur een 16-jarige jongen uit Gaanderen aangehouden. De jongen had zijn buskaart niet afgestempeld en reed zwart mee. Toen de politie hem vroeg om zijn identiteitsbewijs wilde hij dit niet geven. Later gaf hij zijn identiteitsbewijs toch af, maar wel in tweeën gebroken. Hierop werd de jongen meegenomen naar het bureau.

Terborg - 94 keer te snel

De politie heeft woensdag (07/06) aan de Varsseveldseweg gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden 94 overtredingen geconstateerd. Twee bestuurders reden meer dan 30 km per uur te hard. De hoogst gemeten snelheid was 133 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --