Politie Gelderland-Zuid

Vat met giftige vloeistof valt

Nijmegen, 08-06-2006 o Rond 14.30 uur werd gemeld dat in een hal van een bedrijf aan de Vlotkampweg bij het verplaatsen een vat met giftige vloeistof van 2 meter hoog naar beneden was gevallen.

Het vat begon, nadat het op de lekdichte vloer was gevallen, ter hoogte van de vulopening te lekken. Twee medewerkers damden de lekkende vloeistof in met behulp van korrels. Het ging om de vloeistof mesylchloride. Toen zij in overleg met een derde medewerker in de gaten hadden om wat voor stof het ging besloten zij de brandweer te alarmeren. Tegelijkertijd werden de luchtdichte deuren gesloten en het ventilatiesysteem uitgeschakeld. De brandweer kwam ter plaatse en heeft in de bewuste hal en twee aangrenzende hallen metingen verricht waarbij geen verhoogde concentraties gemeten konden worden. Ook ambulancepersoneel kwam ter plaatse. De drie medewerkers die in de hal waar het vat gevallen was, waren geweest, werden ter observatie overgebracht naar het Canisiusziekenhuis.

De politie had ten behoeve van de hulpdiensten de straat afgezet. Rond 16.30 uur was de zaak zodanig verkend en gestabiliseerd dat de vloeistof opgeruimd kon worden. Er is voor de omgeving geen gevaar voor de volksgezondheid geweest. (09)