Rectificatie op persbericht 7 juni: Schipper Vaaratlas

Apollo plaza

RECTIFICATIE OP HET PERSBERICHT VAN 7 juni jl

In het persbericht d.d. 7 juni jl. aangaande overhandiging van de Schipper Vaaratlas staat ten onrechte vermeld dat er een nauw samenwerkingsverband is tussen EuroCartografie en de Hydrografische Dienst. De feitelijke situatie is dat de Dienst der Hydrografie haar kaartgegevens ter beschikking stelt voor hergebuik in het genoemde product. Daarbij is verder geen enkele ondersteuning verleend bij de totstandkoming van de Vaaratlas. Het juiste persbericht wordt hieronder weergegeven.

Officiële overhandiging nieuwe Schipper Vaaratlas 2006
De nieuwe standaard
voor varend Nederland

Het eerste deel van Nederlands nieuwe vaaratlas is uit: de Schipper Vaaratlas 2006. Het eerste exemplaar van de Vaaratlas Midden-Nederland werd op 8 juni 2006 door Diederik Chevalier en Wouter Dirks (Chevalier-EuroCartografie) overhandigd aan Jan van Gelderen, de voorzitter van het Koninklijk Watersportverbond. Deze handeling vond plaats in Rotterdam, waar de stopover plaatsvindt van de Volvo Ocean Race.

Vaarroutes, informatie én reglement nu in één uitgave

De nieuwe Vaaratlas is een uiterst praktisch handboek dat in één oogopslag informatie geeft over de vaarroute én alle andere zaken die voor de watersporter van belang zijn. Schipper Vaaratlas 2006 is een samenwerkingsverband van het Koninklijk Watersportverbond en EuroCartografie. Alle reglementen die een watersporter verplicht is aan boord te hebben zijn op genomen in de Vaaratlas. Tot nu toe was al deze informatie te vinden in drie losse uitgaven. De Vaaratlas brengt alles overzichtelijk bijeen in één handzaam boekwerk. Dat is niet alleen praktisch, maar ook leuk voor de portemonnee, want de Vaaratlas is (zeker voor leden van het Watersportverbond) attractief geprijsd.

Jan van Gelderen: 'Het is een langgekoesterde wens van onze leden om te beschikken over een handige en compacte uitgave waarin alle relevante reglementen en kaarten zijn ondergebracht. Wij zijn dan ook heel blij dat deze praktische en mooie uitgave er nu is: voor leden en niet-leden. Wij hopen natuurlijk dat met deze gezaghebbende uitgave het Watersportverbond nog meer dan voorheen wordt gezien als de autoriteit voor alle watersporters.'
Diederik Chevalier: 'Ik voeg hier graag aan toe dat de inbreng van de Watersportverbond en de knowhow en ervaring van EuroCartografie heeft geleid tot een uniek standaardwerk.'