2e persbericht van donderdag 8 juni

Eindhoven, 08-06-2006 o Berichten uit de regio

Son: Autobus met kinderen kantelt, lichtgewonden

Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte op de A50 bij Son een bus met schoolkinderen van de weg en belandde op zijn zij in de sloot, rechts van de autoweg. De bus was onderweg van Eindhoven naar Nijmegen. In de bus zaten 49 inzittenden waarvan 44 basisschoolkinderen. Zij waren een dagje naar een zwemparadijs in Eindhoven geweest. Vijf kinderen moesten voor controle naar het Sint Catharinaziekenhuis in Eindhoven worden overgebracht. Een van hen had een gebroken arm. Het kind zat bekneld in de bus en werd door de brandweer bevrijd. De andere vier kinderen hadden verwondingen door rondvliegende glassplinters. De andere passagiers kwamen met de schrik en lichte verwondingen vrij. Een traumahelikopter was ter plaatse. GGD-personeel en de trauma-arts onderzochten de kinderen. De kinderen en hun begeleiders zijn met alternatief vervoer en onder begeleiding van politie en GGD-personeel overgebracht naar hun basisschool Brakkenstein in Nijmegen. Daar worden ze door slachtofferzorg opgevangen. De oorzaak van het ongeval wordt momenteel onderzocht.

Alcoholcontroles en BOB tijdens het WK-voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland gaat van start. Vanzelfsprekend wordt er dan veel gefeest en wordt er alcohol geschonken. Sommige feestgangers stappen zonder dralen achter het stuur en vormen een gevaar in het verkeer; voor zichzelf maar ook voor anderen. Daarom vindt vanaf vrijdag een grote Europese politieactie plaats tegen alcohol in het verkeer. Tijdens het WK-voetbal wordt er in de regio frequent gecontroleerd.

Zij die de BOB zijn en in een controlefuik van de politie terechtkomen, maken kans beloond te worden met een speciale oranje BOB-sleutelhanger. Jaarlijks komen mensen om het leven door een verkeersongeval waarbij alcohol een rol speelt. In Nederland zijn hierdoor zon 150 tot 200 verkeersdoden per jaar te betreuren. Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. Onder invloed rijden is een misdrijf.

Slowakije omarmt BOB

Momenteel is Politie Brabant Zuid-Oost gastheer van een Slowaakse Politiedelegatie, bestaande uit een plaatsvervangend korpschef en zes projectmedewerkers. Zij zijn hier om te kijken hoe in de regio de alcoholcontroles worden uitgevoerd; dat in combinatie met de BOB-campagne. Het doel van hun bezoek is de BOB-campagnes op dezelfde manier als wij doen, in hun land implementeren. Drankmisbruik in het verkeer is in Slowakije een groot probleem. Daarom willen de autoriteiten in hun land starten met de BOB-campagne. Maar dan wel onder de naam Jan. Dat is in Slowakije een veel voorkomende naam, bovendien staat de afkorting Jan in het Slowaaks voor ik drink niet.

Deurne: Klassieke auto gestolen

Tussen woensdag 22.30 uur en donderdag 00.10 uur werd aan de Vorsterhof een klassieke auto gestolen. Het gaat om een blauwe Cadillac, type Eldorado Convertible met het kenteken 96-FR-VV.