Gemeente Oud-Beijerland

Uitreiking oorkonde advies overheid.nl

Sinds kort heeft de gemeente Oud-Beijerland - als één van de eerste gemeenten in Nederland - haar (digitale) bekendmakingen conform de landelijke standaard van Advies Overheid.nl ingericht. Hierdoor wordt het voor een ieder in de gemeente Oud-Beijerland mogelijk om zich via e-mail te laten attenderen op alleen die bekendmakingen die voor hem of haar relevant zijn. Vanwege deelname aan deze pilot, ontvangt de gemeente een oorkonde van Advies Overheid.nl. Tijdens een bijeenkomst in het Gemeentehuis op dinsdag 6 juni 2006 om 13.45 uur neemt burgemeester T. Netelenbos de oorkonde uit handen van programmamanager, de heer E. Hup, in ontvangst.

Met het besluit om de bekendmakingen conform de landelijke standaard van de Stichting ICTU (programma Advies Overheid.nl) beschikbaar te stellen en vindbaar te maken, loopt de gemeente Oud-Beijerland in de voorste gelederen.
Op deze manier is het voor inwoners, bedrijven en organisaties in Oud-Beijerland mogelijk om zich via een e-mail te laten attenderen op alle bekendmakingen die voor zijn/haar omgeving (bijvoorbeeld op postcode) van toepassing dan wel van belang zijn. Hierbij wordt dan geen onderscheid gemaakt tussen het bevoegde gezag van de verschillende overheidsinstanties (gemeente, provincie, waterschap). Het voordeel van deze wijze van publiceren is dat, mits alle overheden mee doen, inwoners van Oud-Beijerland ook de relevante informatie van de provincie en het waterschap via de website van de gemeente kunnen vinden.