Provincie Overijssel

Gedeputeerde opent Warsteiner Ballonfiesta Overijssel

ballon_klein.jpg (451 Kb)
Gedeputeerde Piet Jansen verricht morgen de openinghandeling van de Warsteiner Ballonfiesta Overijssel. Hij doet dit samen met ballonvaartpionier mw. Nini Boesman op 9 juni rond 19.15 uur in het Park de Wezenlanden achter het provinciehuis.

Zij laten dan 7.500 blauwe ballonnen op in het kader van de campagne âNederland leeft met water. âHiermee symboliseren wij dat alle overheden en burgers zich samen verantwoordelijk voelen voor niet te veel, niet te weinig en ook schoon water,â aldus de gedeputeerde van Landelijk Gebied en Water.

Hierna kiest de gedeputeerde het luchtruim in de speciale âNederland Leeft met waterballonâ, die in het kader van de Watertour mensen bewust wil maken van de waterproblematiek door middel van informatie, educatie en entertainment. Te gast in het mandje zijn de vijf dijkgraven van de Overijsselse waterschappen. â

De Watertour doet tijdens het zomerseizoen verschillende publieksevenementen aan door heel Nederland. Daarbij kunnen bezoekers onder meer een zwembadquiz spelen waarmee ze een tocht in de âNederland leeft met Waterâ-luchtballon kunnen winnen. Die prijs is ook te winnen met het fotograferen van de zwevende ballon. Deze fotoâs worden op de internetsite van Nederland leeft met Water gepubliceerd.