Ingezonden persbericht


Huizenprijzen gingen in mei door het dak

Amsterdam 8 juni 2006

Volgens de database van woningen zoekmachine miljoenhuizen.nl zijn de vraagprijzen van koopwoningen in Nederland in mei door het dak gegaan. De 125.000 woningen die via miljoenhuizen.nl kunnen worden gevonden, zijn bijna alle in Nederland beschikbare koopwoningen, waaronder die van brancheorganisaties NVM, LMV en VBO, maar ook particulier aanbod.

Over de laatste 3 maanden steeg de gemiddelde vraagprijs met 2.2%, waarvan de grootste bijdrage in mei werd gemeten. In mei steeg de prijs met 1.2% naar gemiddeld 321500.

Aan de stijging over de laatste 3 maanden werd bijgedragen door alle regio's, maar het sterkst was de stijging in de meest bevolkte gebieden. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant stegen de prijzen 3%, in Limburg 2%, en in de overige provincies met 1%.

Ondanks de sommatie door NVM tot het stoppen van haar activiteiten heeft miljoenhuizen.nl kunnen doorgaan met het onderhouden van haar woningen zoekmachine, hierbij gesteund door het feit dat Vereniging Eigen Huis onlangs een klacht indiende tegen NVM bij de NMA. Vorige week legde funda.nl, waarvan NVM meerderheidsaandeelhouder is, voor het eerst in de strijd tussen de verschillende woning sites een blokkade op voor deeplinks van miljoenhuizen.nl naar funda.nl. Deze blokkade kon, aldus directeur van miljoenhuizen.nl Nico Schoonderwoerd, 'binnen een paar uur' worden gebroken.

Over miljoenhuizen.nl

Miljoenhuizen.nl is de eerste Nederlandse woningenzoekmachine met vrijwel het complete Nederlandse aanbod.
* Wij geven aan hoe lang een woning in onze database staat, en eventuele ontwikkelingen in de vraagprijs.
* Per regio en per stad geven wij de ontwikkeling van de gemiddelde vraagprijs.
* Wij publiceren van een groot aantal makelaars de gemiddelde doorlooptijd van koopwoningen.
* Bezoekers kunnen hun reactie plaatsen op een woningadvertentie.
* Naast emailabonnementen, kan men ook via RSS-feeds van nieuwe koopwoningen op de hoogte blijven. Contact:
Nico Schoonderwoerd
06-44126682
nico@miljoenhuizen.nl