Provincie Zeeland


Op donderdag 8 juni 2006 houdt de Provincie Zeeland een informatieavond in Groede over aanpassingen aan het weggedeelte Roofack-Boerenhol.

Tijdens deze avond wordt het uitvoeringsplan gepresenteerd en zal gedeputeerde Verkeer en Vervoer de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars een toelichting geven. Genodigden en belangstellenden zijn inmiddels uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en vragen te stellen.

Achtergrondinfo

In het kader van het project Duurzaam Veilig West Zeeuws Vlaanderen is er op 27 juni 2005 een informatieavond gehouden, waar de plannen voor het wegvak Groede-Roofack zijn gepresenteerd.

Mede naar aanleiding van de opmerkingen op die avond gemaakt, is het inrichtingsplan verder uitgewerkt. Voor het gedeelte Roofack-Boerenhol zijn in de tussentijd de noodzakelijke gronden verworven. De Provincie heeft het voornemen om het gedeelte Roofack-Boerenhol na de zomervakantie aan te pakken.

Belangrijkste onderdelen verbeteringsplan:

De as van de hoofdrijbaan zal ter plaatse van de woningen nr. 52-62 zodanig worden verlegd, dat de parkeervakken nu tussen weg en woning komen. De uitbuiging ter plaatse van de woningen nr. 28-36 is zodanig gesitueerd, dat enkele parkeervakken tussen weg en woning mogelijk blijven. De parkeerstrook ter hoogte van de woningen nr. 24 en 50 zal worden heringericht. Vanaf Roofack zal de kruin van de weg over ca. 250 meter verbreed worden door de aanleg van een nieuwe sloot aan de zuidzijde van de weg. Verder zal belijning en beplanting worden aangebracht.

Locatie en programma

Op donderdag 8 juni 2006 zal het uitvoeringplan worden gepresenteerd in Brasserie de 3 Koningen, Markt 30, 4503 AH Groede. Om 20.00 uur zal gedeputeerde de heer mr. drs. A.J.G. Poppelaars een korte toelichting op het plan geven. Rond 21.30 uur is de bijeenkomst afgerond.


02 juni 2006, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, persberichtnummer 81/06

Zie ook: Overige informatie
Roofack-Groede N675

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina