Ingezonden persbericht


Diemen, 1 juni 2006

Betreft: Uitnodiging PERSBORREL TEAM ABN AMRO, donderdag 8 juni 2006

Geachte heer, mevrouw,

Vanaf 5 juni strijkt de Volvo Ocean Race neer in Rotterdam. De traditie van deze race is zeer verbonden met Rotterdam en de KR&ZV De Maas, want Conny van Rietschoten bracht de trofee hier immers twee maal aan wal. Binnenkort hopen wij voor de derde keer in de geschiedenis een Nederlandse boot als winnaar de Rotterdamse waterweg op te zien varen, namelijk de ABN AMRO ONE. Mike Sanderson wist met zijn crew vier van de zes in-port races en maar liefst zes van de zeven tot nu toe gevaren etappes op zijn naam te zetten.

Natuurlijk valt er een schaduw over deze overwinning, omdat het zusterschip TEAM ABN AMRO TWO, twee weken geleden op de Atlantische Oceaan haar teamlid Hans Horrevoets verloor. Daags na dit tragische verlies wist hetzelfde schip de bemanning van de Movistar geheel in veiligheid te brengen. Ondanks deze dramatische gebeurtenissen heeft team TWO besloten de race voort te zetten met als streven een plek op het podium in Göteborg. Het eerder in de race door de talentenboot gevestigde 24-uurs wereldsnelheidsrecord voor monohulls is nog steeds in handen van team TWO. Kortom, indrukwekkende prestaties om in Rotterdam bij stil te staan. Dat doen wij graag samen met u tijdens een informele persborrel op:

Donderdag 8 juni
16.30 - 18.30 uur
Home of TEAM ABN AMRO, Westerkade, Rotterdam

Het programma is als volgt:

. Ontvangst genodigden in het ABN AMRO Paviljoen door Jan Berent Heukensfeldt Jansen (algemeen directeur TEAM ABN AMRO)
. Audiovisuele presentatie en dialoog tussen Roy Heiner (technisch directeur) en een tiental zeilers van ABN AMRO ONE en TWO (onder voorbehoud tijdstip van aankomst van de zeilers in Rotterdam)
. Mogelijkheid tot individuele interviews met de zeilers
. Borrel met hapjes en drankjes

Graag horen wij zo spoedig mogelijk doch uiterlijk dinsdag 6 juni of we op uw komst mogen rekenen. Daarvoor verzoeken wij u de gegevens op onderstaand antwoordformulier te mailen naar olivia.smulders@idtv.nl.

Na uw aanmelding kunt u op donderdag 8 juni uw toegangskaart voor het paviljoen ophalen in het perscentrum van de Volvo Ocean Race (in het VOPAK gebouw, Calandstraat 66

3016 CD Rotterdam). Zonder toegangskaart kunnen wij u helaas geen toegang verlenen tot de persborrel in het paviljoen.

Voor algemene informatie over de bereikbaarheid van het Volvo Ocean Race evenemententerrein, over parkeermogelijkheden* en de locatie van het perscentrum, verwijzen we u naar www.rotterdamstopover.nl. Accreditatie voor de stopover in Rotterdam, verloopt via de Volvo Ocean Race-organisatie (https://accreditation.volvooceanrace.org).

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Lucette Bruinsma, op telefoonnummer 06 41 55 73 43, e-mail: lucette.bruinsma@idtv.nl.

Wij zien uw komst graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Lucette Bruinsma
IdtV Events & Promotions (namens TEAM ABN AMRO)


* Wij adviseren u om met het openbaar vervoer naar het evenementengebied van de Rotterdam Stopover van de Volvo Ocean Race te komen. Laat de auto staan of parkeer deze op de parkeerplaatsen rond De Kuip of op een P+R-terrein bij een metrostation. Met de RET reist u vervolgens snel en comfortabel met de tram of metro naar het centrum van Rotterdam. Tijdens de gehele periode geldt de reguliere dienstregeling.

ANTWOORDFORMULIER
PERSBORREL TEAM ABN AMRO

Donderdag 8 juni
16.30 - 18.30 uur
Home of TEAM ABN AMRO, Westerkade, Rotterdam

JA, ik ben graag aanwezig op de persborrel op donderdag 8 juni.

Naam:........................................

Redactie:......................................

Indien freelance, titels waarvoor u werkt:.........................

...........................................

Telefoon:....................Mobiel:.................

E-mail:.......................................

Deze gegevens graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk dinsdag 6 juni mailen naar olivia.smulders@idtv.nl.


---- --