Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wanneer valt de bal?
14 karaats gouden voetbal ingepakt in 22.000 kilo ijs


1 juni 2006 - Online wedkantoor Unibet.com start volgende week met een opzienbarende actie tijdens het WK voetbal in Duitsland. Het wedkantoor heeft een 14 karaats gouden voetbal laten maken (geschatte waarde: 75.000 euro) en verpakt deze in een gigantisch blok ijs. De bal kan gewonnen worden door te voorspellen wanneer deze uit het smeltende ijs zal vallen. Een gokje wagen is 100% gratis.

Ruud Verdellen, marketing manger van Unibet in de Benelux: "We willen de wereld laten zien dat online wedden leuk is. Natuurlijk hebben we tijdens het WK talloze interessante weddenschappen, maar deze springt er echt uit." Via www.unibet.com kan gewed worden op de precieze seconde dat de bal zal vallen. Wie het dichtst bij de juiste tijd is, krijgt de bal. De weddenschap is helemaal gratis en voor elke weddenschap doneert Unibet nog eens 0,05 euro aan de Stichting Breath. Deze stichting steunt kinderen in Oost-Europese regio's en geeft ze soms letterlijk 'lucht' met het organiseren van allerlei sportprogramma's. Verdellen: "Natuurlijk, dit is een marketingactie, en een hele leuke, maar binnen ons bedrijf was er behoefte om meer te doen. De Stichting Breath helpt veel jonge mensen en daarom willen wij hen steunen."

Webcams
Het ijsblok wordt op donderdag 8 juni in Berlijn opgebouwd. Videocamera's maken het mogelijk om het smeltproces online te volgen via unibet.com. Het immense ijsblok komt te staan in het Treptower Park in Berlijn. Tijdens het WK wordt in het park het PopKick-festival gehouden. Tijdens dit festival zullen vele bands uit de hele wereld optreden en alle wedstrijden zijn live te zien op grote tv-schermen. Het festival duurt van 9 juni tot 9 juli.

Facts & Figures
. De gouden bal is in Nederland gemaakt en is een 100% kopie van een normale voetbal, maat 5. . De bal bestaat uit 14 karaats goud en weegt 2,5 kilo. . Het ijsblok is 3x3x3 meter en weegt 22.000 kilo. . De bal wordt in het ijs geplaatst door het te omkleden met grote platen ijs. . Om veiligheidsredenen en om de bal niet te beschadigen, zal een kopie in het ijs worden gepakt. De winnaar krijgt echter de enige echte gouden bal. . Het inpakken in ijs kan worden gezien op www.goldenfootball.net . Het maken van de bal kan worden gezien op www.goldenfootball.net . Meer informatie over het PopKick festival op: www.popkick.de


Noot voor de redactie,