Ingezonden persbericht


Eindhoven, 2 juni 2006

P E R S U I T N O D I G I N G

Uitreiking Mechatronica Award 2006: 8 juni in Raamsdonksveer

Donderdag 8 juni a.s. reikt Onno Hoes, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, de Mechatronica Award 2006 uit. De Award staat symbool voor grensverleggende samenwerking op het terrein van mechatronica. De drie genomineerden zijn inmiddels bekend. De pers is van harte uitgenodigd de verkiezing en uitreiking in Raamsonksveer bij te wonen.

Mechatronica is een samenvoeging van mechanica en elektronica en staat voor een intensieve samenwerking en communicatie tussen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, natuurkunde en informatica. De ontwikkelingsmaatschappijen BOM (Brabant) en LIOF (Limburg) werken gezamenlijk aan de versterking van deze sector, onder de paraplu van het Make IT programma dat de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie moet bevorderen.

Genomineerden

Bedrijven die actief hebben samengewerkt en daarin veel lef hebben getoond, komen in aanmerking voor de Mechatronica Award. Zij moeten laten zien dat de samenwerking nieuwe kansen heeft gecreëerd, de marktpositie heeft versterkt en er een innovatieve oplossing voor een marktbehoefte is gevonden.

Er zijn drie projecten genomineerd. Meer informatie over deze genomineerden vindt u als bijlage van dit persbericht. De drie projecten zullen zich tijdens het congres presenteren, waarna de zaal meebeslist wie de winnaar wordt.

Programma

De uitreiking op 8 juni a.s. vindt plaats in het Nationaal Automobiel Museum Louwman Collection in Raamsdonksveer (Steurweg 8). Het volledige programma van het congres, dat om 9.00 uur begint, is bijgevoegd. Om 12.00 uur stellen de genomineerden zich voor. De uitreiking door de gedeputeerde is om 17.30 uur.

WE ARE BV organiseert het Mechatronica 2006 Conges & Expo voor het tweede achtereenvolgende jaar in samenwerking met BOM en LIOF. Voor persdeelname kunt u uw redactiegegevens per mail sturen naar Hellen Dankers, u ontvangt dan ter congres uw persbadge.



Ingezonden persbericht