Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 2 juni 2006

'Gemeente verleent vergunning'

Manifestatie voor DNA-onderzoek inzake moord Marianne Vaatstra

Leeuwarden- Op initiatief van Hilly Veenstra, Klaske Ferwerda en Frederika Algra wordt op donderdag 8 juni op het Waagplein om 16.00 uur een manifestatie gehouden voor DNA-onderzoek inzake de moord op Marianne Vaatstra. De gemeente heeft hiervoor de vereiste vergunningen verleend. Tijdens deze manifestatie zal een aantal sprekers optreden.

Signaal richting OM

De drietal particuliere initiatiefnemers uit de omgeving van Zwaagwesteinde willen met deze manifestatie een belangrijk signaal richting het Openbaar Ministerie afgeven om alsnog DNA-onderzoek rond een straal van vijf kilometer van plaats delict te laten plaatsvinden. Tevens moeten de politieagenten, die ten tijden van de moord in dienst waren van het regiokorps Friesland, alsnog worden gevraagd om DNA af te staan.

Duizenden emails

Ondanks dat Tweede Kamer lid Hilbrand Nawijn afgelopen woensdag hiervoor een petitie van enkele duizenden emails aan de inmiddels (ex) Hoofd Officier van Justitie, (Den Hollander) aanbod, heeft het OM Leeuwarden hier niet toe besloten. "Voor ons en velen binnen de samenleving is dit een onacceptabele zaak", aldus Hilly Veenstra. "We blijven strijden voor gerechtvaardigheid. De dader moet worden gepakt. We begrijpen totaal niet waarom het OM geen nieuw DNA-onderzoek wil houden. Tijdens de manifestatie zal een aantal sprekers dit onbegrip kenbaar maken. We roepen iedereen op om te komen. Ter nagedachtenis aan Marianne en uit respect voor de nabestaanden",

Sprekers

Hilbrand Nawijn heeft inmiddels de uitnodiging aanvaard om als gastspreker op te treden. Het Tweede Kamer lid zal nog eens toelichten waarom hij vindt dat een DNA-onderzoek richting de dader kan leiden. Ook de andere leden van zijn Team, dat de moord onderzoekt, zullen als gasten aanwezig zijn. Uiteraard is Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, eveneens van de partij. De komende dagen zal nog een aantal sprekers worden uitgenodigd.