Argos Oil lanceert volwaardige biobrandstof in Nederland

Argos oil

Opening eerste E85 tankstation in Rotterdam

Rotterdam, 8 juni 2006 - Oliemaatschappij Argos Oil introduceert op 8 juni aanstaande als eerste oliemaatschappij een volwaardige biobrandstof op de Nederlandse markt. Deze biobrandstof is een brandstofmengsel met vijfentachtig procent bio-ethanol en vijftien procent normale benzine, internationaal aangemerkt als E85. Mede door de inzet van de Gemeente Rotterdam om als deelnemer aan het internationale BEST Project (Bioethanol for Sustainable Transport) bio-ethanol in de regio Rotterdam tot een succes te maken, is Argos in staat gesteld om deze milieuvriendelijke brandstof op de markt te brengen. Vanaf 8 juni is het voor automobilisten mogelijk om Argos e85-fuel te tanken bij het Argos tankstation in Rotterdam Feijenoord, aan de Colosseumweg 470.

Staatssecretaris Van Geel neemt op donderdag 8 juni om 09.00 uur de eerste bio-ethanolpomp in Nederland in gebruik. Argos e85-fuel kan alleen worden gebruikt door auto's met een aangepaste motor, zoals de Saab BioPower, de Ford Flexifuel en de Volvo Flexifuel. Saab, Ford en Volvo zijn met hun modellen aanwezig bij de lancering van Argos e85-fuel om een proefrit met de nieuwe brandstof mogelijk te maken. Argos wil met de lancering van Argos e85-fuel als oliemaatschappij een bijdrage leveren aan de vermindering van de uitstoot van CO2-emissies en daarmee aan het behalen van de Kyotodoelstelling voor 2012.

Het BEST Project is een internationaal project om bio-ethanol in Europese steden te introduceren. Peter Goedvolk, oprichter en directeur van Argos Oil, verwacht dat E85 een groot succes wordt in Nederland door de regionale inspanningen, zoals de deelname van de Gemeente Rotterdam aan het BEST project. 'De opening van deze pomp is een doorbraak voor de introductie van bio-ethanol op de Nederlandse markt. In zeer korte tijd zullen er nu honderden flexi-fuel auto's op E85 rijden in de regio Rotterdam', aldus Goedvolk. De lancering van Argos e85-fuel is een goed begin voor de verdere ontwikkeling en het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijke brandstoffen in Nederland.

Argos Oil
Argos Oil is één van de grotere, zelfstandige Nederlandse oliebedrijven. Argos is actief op het gebied van trading, opslag, bunkering, wholesale en servicestations. Sinds 20 jaar is het leveren van brandstoffen aan tankstations een belangrijke Argos activiteit. Daarnaast exploiteert de Argos Groep 75 tankstations. Argos Oil heeft een voortrekkersrol op het gebied van biobrandstoffen. Op 1 november 2005 heeft zij als eerste een brandstof met een biocomponent op de markt gebracht. Deze Argos e-fuel is nu al bij diverse tankstations verkrijgbaar.


Noot voor de redactie,