Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 8 juni 2006

INNOVAM KIEST VOOR EXACT E-SYNERGY

Kenniscentrum voor mobiliteitsbranche professionaliseert CRM

Exact Holding N.V. (Exact) kondigt aan dat Innovam, kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche, zal gaan werken met Exact e-Synergy. Het webbased informatiesysteem zal door Innovam in het bijzonder worden ingezet voor de verdere professionalisering van het relatiebeheer. Exact e-Synergy zal informatie over leerlingen, leerbedrijven én medewerkers in de branche via (mobiel) internet ontsluiten. 150 medewerkers van Innovam zullen van Exact e-Synergy gebruik gaan maken. Exact-partner Cane eLine Solutions neemt de implementatie van de software voor haar rekening.

Innovam kiest voor Exact e-Synergy in combinatie met onze specifieke opleidingsoplossing, die door Exact Software en partner Cane eLine Solutions werd ontwikkeld. Exact e-Synergy wordt als frontoffice applicatie gekoppeld aan het administratieve pakket SAP R/3, waarmee de organisatie al langer werkt. Klantinformatie ­ financieel, maar ook op het gebied van inschrijving, planning en accreditatie ­ kan met Exact e-Synergy door de gehele organisatie via internet worden bewerkt en geraadpleegd. Innovam-medewerkers die stageleerbedrijven op locatie beoordelen, verwerken en registreren de accreditatie via mobiel internet.

Als kenniscentrum maakt Innovam zich sterk voor de mobiliteitsbranche die bestaat uit ruim 15.000 bedrijven ­ van autodealers ttot tankstations en bergingsbedrijven ­ met circa 97.0000 werknemers, die samen goed zijn voor een jaaromzet van 50 miljard euro. Als spin in het web bewaakt Innovam de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Kwalificatiestructuren, accreditatie van leerbedrijven en opleiding en examinering van leerlingen en medewerkers vormen de kern van Innovams takenpakket. Een goed systeem voor Customer Relationship Management (CRM) is voor een netwerkorganisatie als Innovam onmisbaar.

Algemeen directeur André ter Weele van Innovam verwacht veel van Exact e-Synergy: "Innovam is actief in een zeer dynamische wereld. Klantgerichtheid, ondernemerschap en kostenbeheersing staan daarbij centraal. Goede ondersteuning door flexibele informatiesystemen is dan van cruciaal belang. Exact e-Synergy biedt ons de mogelijkheid onze klanten en andere stakeholders optimaal van dienst te zijn en mee te bewegen met de veranderingen in zowel het onderwijs als de mobiliteitsbranche."

Rajesh Patel, CEO van Exact Software, ziet in deze overeenkomst een nieuw bewijs van de kracht van Exacts specifieke oplossingen voor de opleidingsbranche: 'Wij zien dat onderwijsinstellingen kiezen voor software die specifieke oplossingen biedt voor de sector. Ons aanbod is aantrekkelijk voor zowel commerciële instellingen, zoals Freia, als voor publieke onderwijsorganen, zoals Innovam. De successen die wij nu in de opleidingsbranche boeken, geven de kracht aan van onze Enterprise Strategie waarin wij ons richten op een beperkt aantal sectoren. Daarin bieden wij klanten meerwaarde met sectorspecifieke oplossingen.'

# # #

OVER INNOVAM
Innovam is hét kennis- en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche. Innovam heeft als doel de vakbekwaamheid en professionaliteit in de branche te vergroten. Hiervoor adviseert Innovam bedrijven en scholen, verzorgt het trainingen en doet het brancheonderzoek. Daarnaast is binnen de Innovamgroep het IBKI verantwoordelijk voor het examineren van medewerkers uit de branche. Het IBKI is een onafhankelijk instituut dat wettelijk erkende examens en toetsen voor trainingen ontwikkelt en afneemt.

OVER EXACT SOFTWARE
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Project Management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met meer dan 2700 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in 125 landen, verspreid over alle vijf continenten.

In 2005 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 224,5 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NV genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam.