Juni 2006

'Vliegen een genot' in nieuwe business class van Austrian Airlines Zitcomfort, Internet en culinaire creaties op lage afstandsvluchten De nieuwe Austrian Business Class is voor de passagier een reiservaring voor alle zintuigen. Of je nu werkt, eet, slaapt of ontspant, de vele aangename details en persoonlijke service maken de vlucht uiterst comfortabel. Gisteren is in Wenen het nieuwe Business Class-concept onthuld. 'Het moet de beste worden in de wereld', zei CEO Alfred Ötsch bij die gelegenheid.
Afbeelding

'Beste van de wereld'
Austrian Airlines CEO, Alfred Ötsch, over het kwaliteitsoffensief: "De kracht van onze de Austrian Airlines Group ligt in het brede netwerk dat zich concentreert op Oost-Europa, Azië en Australië en de hoge kwaliteit die wij onze passagiers bieden tijdens de vlucht. We willen onze business class op intercontinentale vluchten positioneren als beste van de wereld met een vluchtervaring die bestaat uit comfort, sfeer, culinaire hoogtepunten en persoonlijke service."

Stap voor stap
De Boeings 777 en Boeings 767 worden met ingang van deze zomer stap voor stap omgebouwd. De nieuwe Business Class is dan beschikbaar op vluchten van en naar Singapore, Kuala Lumpur, Melbourne, Sydney, Delhi, New York, Washington, Toronto, Mumbai (Bombay), Mauritius, Phuket, Colombo, Malé en vakantiebestemmingen in de Caribbean.

Extra passagiers
Austrian verwacht hiermee dit jaar 19.000 extra Business Class-passagiers. Dat aantal moet in de komende jaren toenemen tot 30.000 extra per jaar.

Sleeper seat
Op http://www.austrian.com/ kunnen passagiers alvast plaatsnemen in de Austrian Business Class en alle functies van de nieuwe sleeper seat uitproberen. Ook kunnen passagiers de datum invoeren van de te boeken vlucht om te zien of het toestel al is uitgerust met de nieuwe stoelen.

De nieuwe Austrian Business Class-stoel
Voor een zo plezierig mogelijk verblijf aan boord is de nieuwe sleeper seat uitgerust met een aantal praktische functies, onder andere een leeslamp met beweegbare arm, een privacyscherm, een voetensteun, een extra groot persoonlijk videoscherm (26 cm.) en een koptelefoon die het achtergrondgeluid uitsluit.

Vier posities
Een keuzemenu brengt de sleeper seat met één druk op de knop in een van de vier gewenste posities: zitten, slapen, relaxen of masseren. Gebruik van nieuwe kleuren en materialen creëren een natuurlijke en rustgevende sfeer aan boord. De zachte kussens en dekens en de speciale massagefunctie zorgen er tenslotte voor dat de passagier relaxed en uitgerust op de bestemming aankomt.

Internet aan boord
In Economy en Business Class kunnen passagiers snel en draadloos internetten aan boord van Austrian vluchten via Connexion by Boeing (tm). Daarvoor moeten passagiers hun eigen laptops meenemen, voorzien van een WLAN kaart. De laptopaansluiting in de Business Class is tegelijkertijd een oplader, dus een adapter is niet nodig. Betalen kan met een creditkaart. Meer informatie: http://www.austrian.com/ en http://www.connexionbyboeing.com/.

Met alle zintuigen...
In de nieuwe Austrian Business Class worden passagiers verrast met een fris en discreet aromaconcept. De persoonlijke comfort-kit bevat onder andere aromatische oliën en vochtinbrengende producten die bijdragen aan het wellness-gevoel aan boord.

Culinaire hoogtepunten
Topchefs van over de wereld verzorgen culinaire creaties met internationale en Oostenrijkse delicatessen. Een `vliegende chef' aan boord zorgt voor de finishing touch. Sommeliers geven bijpassend wijnadvies. In de nieuwe Austrian Business Class wordt een selectie van Weense koffiespecialiteiten geserveerd met de wereldwijd bekende Oostenrijkse patisserieën.

Entertainment op 10.000 meter hoogte
Het radioprogramma biedt muziek voor elke stemming, van pop en hip-hop tot klassiek of het meditatiekanaal. Met 18 televisiekanalen, 4 live-zenders en internet op groot scherm ervaren passagiers het echte bioscoopgevoel.

Over Austrian
De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en Slovak Airlines en maakt deel uit van de Star Alliance. Zie ook: http://www.austrian.com/.