Gemeente Heerenveen

Persberichten

persbericht

Fysieke afsluiting centrum Heerenveen

08/06/2006

B&W van Heerenveen stellen aan de gemeenteraad voor in te stemmen met het fysiek afsluiten van het centrum van Heerenveen door middel van beweegbare palen. Daarnaast worden de laad- en lostijden aangepast en komen er nieuwe beleidsregels voor het verlenen van ontheffingen. De aanleiding voor deze maatregelen is de overlast die er overdag is van met name vrachtverkeer en 's nachts van autoverkeer. Door de afsluiting willen we het centrum aantrekkelijk houden voor het winkelend publiek en als woongebied.

Laad- en lostijden
De bevoorradingstijden in het centrum zijn 's ochtends tussen 5.00 uur en 12.00 uur en 's avonds van 18.00 tot 24.00 uur, uitgezonderd de koopavond. Op zaterdag is bevoorrading 's ochtends toegestaan tot 10.00 uur.

Ontheffingenbeleid
Omdat het straks op bepaalde tijden niet meer mogelijk is het centrum in te rijden stelt de gemeente een nieuw beleid op voor het verlenen van ontheffingen. Daarbij zal speciale aandacht zijn voor met name de oudere bewoners van het centrum.

Inspraak
Eind december 2005 heeft het plan ter inspraak gelegen. Op basis van de reacties is het oorspronkelijke plan op een aantal punten aangepast. Zo zijn de laad- en lostijden aangepast en is het voor mensen die slecht ter been zijn mogelijk een ontheffing aan te vragen om gehaald en gebracht te worden.

Planning
We verwachten dat de werkzaamheden eind 2006 zullen beginnen en dat de maatregelen begin 2007 effectief zullen worden.