Politie Friesland

Politieberichten van 8 juni 2006

Fryslân, 08-06-2006 o Politieberichten van woensdag 7 juni 07.00 uur tot en met donderdag 8 juni 07.00 uur.

Oosterwolde: auto gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een auto vanaf de parkeerplaats bij een garagebedrijf aan de Hornlegger. Een klant van het bedrijf had de auto daar afgelopen maandagavond geparkeerd en de sleutels in een speciale bus gedeponeerd. De volgende morgen werd geconstateerd dat de auto, een grijze Peugeot 407 met het kenteken 43-RB-SX, was verdwenen. Een 34-jarige inwoner van Hoogeveen deed aangifte.

De Blesse: auto uit showroom gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag is uit de showroom van een garagebedrijf aan de Steenwijkerweg een blauwe Audi A4 Avant met het kenteken 35-LK-RX gestolen. De daders wisten de showroom binnen te dringen door een raam te forceren. Vervolgens werden de
contactsleutels weggenomen, waarna men met de auto het bedrijf uit reed. Een 49-jarige inwoner van De Blesse deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Akkrum: aanhouding na belediging
De politie heeft woensdagmiddag een 27-jarige inwoner van Akkrum aangehouden. De man begon twee politiebeambten te beledigen die hem een bekeuring wilden geven voor een verlopen APK. Hij werd daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Wijnjewoude: inbraak schuur
Maandagavond werd ingebroken in een schuur bij een woning aan de Biskopsreed. Uit de schuur werd een rode grasmaaier weggenomen van het merk Robin. De 47-jarige eigenaar uit Lemmer deed aangifte.

Drachten: man aangehouden op verdenking van straatroof
De politie heeft donderdagochtend een 21-jarige inwoner uit Drachten op de Zuidkade aangehouden op verdenking van straatroof. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat een 53-jarige inwoonster uit Drachten op de Groene Zoom door een man van haar portemonnee en tas was beroofd. De vrouw had van omstanders haar tas terug gekregen, maar er bleek wel een geldbedrag uit de tas te missen. Na een zoekslag werd de 21-jarige man aangetroffen op de Zuidkade en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Balk: VW-golf gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een VW-golf met kenteken 34-NR-HG bij een garagebedrijf aan de Dubbelstraat. Men kwam donderdagochtend binnen door een deur te forceren. Vervolgens werd van binnenuit de toegangsdeur geforceerd, zodat men met de auto naar buiten kon rijden. Een 52-jarige inwoner uit Balk deed namens het garagebedrijf aangifte.

Hallum: inbreker overlopen
De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Rondweg een 25-jarige inwoner uit Hallum aangehouden op verdenking van diefstal uit een school aan de Offingaweg. Een 50-jarige medewerker van de school uit Hallum had gezien dat hij de school verliet met een tas met daarin een stereoset en vervolgens aanbelde bij een woning aan de Rondweg. In de woning vonden agenten de tas met daarin een speaker. Hierop werd de 25-jarige man die zich in de woning bevond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De medewerker van de school deed aangifte.

Koudum: automobilist in botsing met spoorbomen
Een 36-jarige automobilist uit Sneek is donderdagochtend op de Stationsweg met een auto tegen de spoorbomen gereden. In de bocht, net voor de spoorwegovergang, was de man de macht over het stuur verloren. Ondanks krachtig remmen raakte hij een lantaarnpaal en kwam tegen de spoorbomen met zijn auto tot stilstand. De man bleek te hebben gedronken. Hij blies 330 ug/l. De Sneker was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Er werd proces-verbaal opgemaakt.