Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT 'BOEK' MET GEGEVENSBEVEILIGING, BACK-UP- EN RECOVERY-SOFTWARE

My Book(TM) Pro Edition biedt ondersteuning voor FireWire 400, 800 en USB 2.0

Schiphol, 6 juni 2006 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert My Book Pro Edition. Met dit nieuwste product uit de My Book-familie richt WD zich op kleine ondernemers, thuiswerkers en professionele computergebruikers ('prosumers') die goed presterende externe opslag met een grote capaciteit nodig hebben. My Book Pro Edition combineert drie belangrijke interfaces, waaronder FireWire 400, FireWire 800 en USB 2.0, met back-up- en recovery-software, en biedt een capaciteit van 250 GB of 500 GB.

My Book Pro Edition is voorzien van de back-up- en recovery-software EMC® Retrospect, dat een krachtige gegevensbeveiliging biedt. Professionele gebruikers beschikken door deze software met een brede functionaliteit over de tools om eenvoudig een los bestand of een compleet systeem te back-uppen of te herstellen. Aantrekkelijk voor Mac®-gebruikers is het bootable recovery-vermogen bij calamiteiten. My Book Pro Edition werkt zonder ventilator, waardoor de oplossing uiterst stil is en uitstekend past in een geluidsgevoelige omgeving.

Het unieke omhulsel van My Book heeft de vorm van een boek, waardoor het in verticale positie weinig ruimte nodig heeft en past op een bureau of boekenplank. Ventilatiegaten bij de 'pagina-uiteinden' koelen de harde schijf. Dat biedt betrouwbaarheid op lange termijn. WD heeft grondig consumentenonderzoek laten uitvoeren tijdens de ontwerpfase van My Book, wat heeft geleid tot eenvoudige, makkelijk te gebruiken features.

"My Book Pro Edition biedt maximale prestatieniveaus en een grote capaciteit. Daarmee voldoet de oplossing volledig aan de behoeften van power users, terwijl tegelijk de eenvoud en de stijl van de producten uit de My Book-familie gehandhaafd is", zegt Jim Welsh, algemeen directeur van de Branded Products Group van WD. "Dankzij My Book Pro Edition profiteren kleine ondernemers en thuiswerkers van een krachtige externe opslagoplossing met de kwaliteit en betrouwbaarheid die klanten overal ter wereld van ons verwachten."

Beschikbaarheid en prijs
My Book Pro Edition is te gebruiken met pc's of Mac's met USB 2.0, FireWire 400 of FireWire 800, en is uitgevoerd met een verlichte aan/uitknop, eenvoudig te gebruiken back-upsoftware en een LED-indicator die aangeeft hoeveel opslagcapaciteit nog beschikbaar is. De detailhandelsprijs voor My Book Pro Edition 500 GB is ¤ 339. incl. btw. Er is ook een versie met een capaciteit van 250 GB.

De gebruikservaring met My Book Pro Edition begint wanneer het apparaat op de computer wordt aangesloten. Het installeert zichzelf, waardoor cd's en losse software niet nodig zijn. My Book start automatisch wanneer een gebruiker de computer aanzet en wordt veilig afgesloten bij het uitzetten van het systeem. Meer informatie over de externe opslagmogelijkheden van de My Book-familie, inclusief een 3D-presentatie en fotomateriaal, is te vinden op www.wdmybook.com.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht